Vacature: NSkiV zoekt stagiaires voor seizoen 23/24!

Studenten opgelet! Kun jij een leuk bochtje skiën of snowboarden, doe je een sport-, management- of organisatiestudie én ben je nog op zoek naar een leuke stage? Lees dan snel verder! Voor komend seizoen zijn we op zoek naar stagiaires voor de afdeling sportontwikkeling, wedstrijdzaken en evenementen. Je gaat je bezighouden met het organiseren, uitvoeren en verbeteren van de Wintersport Experience en zal daarna helpen bij verschillende wedstrijden en evenementen die we in het seizoen organiseren. Benieuwd naar meer informatie? Hieronder lichten we de inhoud van de stage en voorwaarden toe.

Wintersport Experience

De Wintersport Experience is een programma waarmee de NSkiV langs scholen, (wintersport)organisaties en gemeenten gaat om kinderen van de basisschool kennis te laten maken met wintersport. Dit doen we door kinderen in een gymzaal verschillende wintersporten te laten ervaren. Met behulp van simulatoren, videogames, een skihelling en lasergeweren gaan kinderen ervaren hoe het is om te skiën, snowboarden, langlaufen (biatlon) en freestyle snowboarden.

Wedstrijden en evenementen

Naast de Wintersport Experience zijn we het hele seizoen druk met het organiseren van ski-, snowboard- en langlaufwedstrijden in Nederland en in de Alpen. Hier hebben we veel handjes nodig bij de voorbereiding, uitvoering en afronding, zowel hier in Nederland als in het buitenland. Tijdens je stage kan het, afhankelijk van je stage-periode, dus ook gebeuren dat je mee mag naar de Alpen.

Wat ga je doen tijdens je stage?

De NSkiV is op zoek naar een stagiair(e) die zich gaan bezighouden met de Wintersport Experience en de uitvoering hiervan. Dit betekent dat je van A tot Z het programma gaat draaien: van het zoeken naar nieuwe scholen om de Wintersport Experience naartoe te brengen, tot de dag van de Experience zelf en de nazorg achteraf. Uiteraard word je hierin begeleid en word je in de eerste weken op weg geholpen. Daarnaast zal je ook waar nodig en waar het mogelijk is, helpen tijdens de wedstrijden en andere evenementen van de NSkiV. Tijdens ski- en snowboardwedstrijden hebben we altijd handjes nodig. Zo heb je ook een leuke afwisseling van laptopwerk en praktijkwerk.

Wat kun je van de NSkiV verwachten?

Een stage bij de NSkiV is voor een groot deel een meewerkstage. Je wordt onderdeel van team sportontwikkeling, wedstrijdzaken en evenementen, een gevarieerde en vooral gezellige groep mensen. Binnen de afdeling krijg je ook je eigen taken en verantwoordelijkheden. In overleg met jou en rekening houdend met de eisen van je studie, stellen we de stageopdracht op. Verder kun je de volgende dingen tijdens je stage verwachten:

  • Een organisatie met passie voor wintersport
  • Stagevergoeding, afhankelijk van je taken en uren
  • Laptop
  • Flexibele werken: op kantoor en in de Alpen, thuiswerken is mogelijk in overleg
  • Vooral een hoop gezelligheid!

Wat verwachten we van jou?

Zoals je hierboven kunt lezen, staat je stage in het teken van wintersport. We zijn dus in eerste instantie op zoek naar een wintersportliefhebber. Verder vragen we:

  • Hbo- of wo-studie in de richting van management, sport of organisatie
  • Je bent derde-, vierdejaars of master student
  • Je bent minimaal een half jaar beschikbaar en je stage start in september
  • Minimaal twee dagen per week werkzaam voor de NSkiV
  • Flexibel in te roosteren: soms moeten we in het weekend aan de slag
  • Proactieve werkhouding
  • Sportieve wintersporter met al de nodige ervaring in de sneeuw
  • Goede omgang met kinderen: de Wintersport Experience wordt voornamelijk door basisscholen geboekt
  • Je hebt een autorijbewijs
  • We hebben een voorkeur voor stagiaires die een heel jaar of in elk geval tot de voorjaarsvakantie kunnen blijven in verband met de drukte in de wintermaanden

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar events@wintersport.nl en misschien loop jij dan binnenkort stage bij de NSkiV!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues