Grote opkomst bij Freestyle Tour in Terneuzen

Ook voor de Freestyle Tour-serie is het einde in zicht. Afgelopen zaterdag vond de laatste stop voor de finals plaats. De snowboarders en freeskiërs verzamelden zich in SnowWorld Terneuzen voor een slopestyle-wedstrijd en de opkomst was groot! Ruim 70 riders uit Nederland en België probeerden de laatste seriepunten voor de finals binnen te halen.

Slopestyle-wedstrijd met maar liefst 4 onderdelen

De slopestyle in Terneuzen bestond uit maar liefst 4 secties, met nog een optionele vijfde sectie. Na twee rails-secties konden de riders kiezen of ze de derde sectie ook deden of meteen doorgingen naar de kicker. Na de kicker lag tot slot nog een laatste rails om hun run af te maken. Zeker voor een indoorwedstrijd is dit vrij lang, dus niet gek dat er veel animo was om mee te doen. Veel locals uit Terneuzen besloten last minute nog mee te doen en soms zelfs met succes! De sfeer was goed, de riders moedigden elkaar aan en iedereen kwam onder luid applaus beneden. Kortom, het was een topdag in Terneuzen!

Zware klus voor de jury

Waar de riders een leuke dag stond te wachten, stond de jury voor een moeilijke klus afgelopen zaterdag. Het niveau van de deelnemers was hoog en de scores lagen dicht bij elkaar. Bovendien moest de jury ze vier of zelfs vijf tricks beoordelen. Bij een aantal categorieën moesten de juryleden zelfs nog flink in discussie om tot een uitslag te komen. Uiteindelijk kwamen ze er gelukkig wel uit en konden de laatste seriepunten voor de Freestyle Tour verdeeld worden.

Felicitaties aan de winnaars

De deelnemers moesten tot het laatste moment op de uitslag wachten, maar uiteindelijk mocht er in elke categorie natuurlijk maar een op het hoogste (geïmproviseerde) podium klimmen. Namens SnowWorld Terneuzen, Sneeuwsport Vlaanderen en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we de winnaars: Marit Vendrix (Youth-W SB), Sverre Dijkmans (Youth-M SB), Jonas Limame (Youth-M FSK), Katja Dutu (Rookie-W SB), Elliott Peeters (Rookie-M SB), Lenn Schepmans (Rookie-M FSK), Max Wieland (Junior-M SB), Demi van Griensven (Senior-W SB), Jochem Bekker (Senior-M SB), Quinten Bal (Senior-M FSK) en Margot van Damme (W FSK).

De volledige uitslag vind je op data.wintersport.nl.

De Freestyle Tour in Terneuzen was de laatste wedstrijd voor de finals van komend weekend. In Landgraaf wordt op zaterdag 13 en zondag 14 mei bepaald wie er met de winst van de serie vandoor gaat. Daarnaast worden ook de prijzen voor de Dutch Cup en het Vlaams Kampioenschap uitgedeeld.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues