Nieuw format N(J)K indoor zorgt voor een spannende dag in SnowWorld Landgraaf

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Voor de laatste keer dit seizoen verzamelden de Nederlandse wedstrijdskiërs zich in SnowWorld Landgraaf. Daar vond afgelopen weekend namelijk het NK alpineskiën indoor plaats. Met maar liefst 175 skiërs aan start beloofde het al een spannende wedstrijd worden en dat kunnen we nu alleen maar bevestigen. Het verschil bij zowel de dames als de heren was slechts enkele honderdsten van een seconde. Benieuwd wie de nieuwe Nederlands (jeugd)kampioenen zijn?

NJK alpineskiën indoor: Lotte Dekker en Luca van Kuik pakken jeugdtitel U12

De dag begon al vroeg met de NJK voor de U8-U12 skiërs. Vanwege de piste-omstandigheden werd besloten om de slalom niet om te steken, dus de jongste deelnemers mochten twee keer achter elkaar door de stubbies. Door het harde werk van de vrijwilligers en een aantal coaches lag de piste er goed bij en werd het ook bij de jeugd nog onwijs spannend. Uiteindelijk wisten Lotte Dekker van Skiteam Midden Nederland en Luca van Kuik van IPCO skiracing de snelste tijd neer te zetten en zo de Nederlandse jeugdtitel U12 binnen te halen.


Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Nieuwe Nederlands jeugdkampioenen: Anna Konijn en Daen Bruin

Na de finale van de U12-skiërs was het aan de deelnemers uit de categorieën U14-JSM om te laten zien wat ze in huis hadden. Ook bij de lange palen werd ervoor gekozen om deze niet om te steken, maar ervoor te zorgen dat de piste er zo goed mogelijk bij lag voor de hele wedstrijd. En met succes, want met veel scheppen en rutschen werd de harde onderlaag gevonden en kon de wedstrijd zonder veel problemen doorgaan. Na twee runs waren Anna Konijn en Daen Bruin de snelste van de U14-U16 deelnemers in Landgraaf en mogen zichzelf nu Nederlands Jeugdkampioen(e) alpineskiën indoor noemen.

Dubbele titel voor Konijn, Jurre Jeurissen pakt Nederlandse titel bij de heren

Na twee runs kwalificatie gingen de 15 snelste skiërs per geslacht door naar de finale om daar in een laatste run te strijden om de titel Nederlands kampioen(e) indoor. Tijdens de kwalificatierace bleek al dat het een spannende strijd zou worden en dat werd het zeker. Met slechts 0.06 seconde verschil wist Anna Konijn haar tweede titel van die dag binnen te halen. Jurre Jeurissen was slechts 0.16 seconde sneller dan de nummer twee en pakte zo zijn eerste Nederlandse indoortitel.


Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Nieuw format pakte goed uit

Dit jaar werd het N(J)K indoor geskied volgens een nieuw format. De wedstrijden werden niet meer over twee dagen verspreid, maar allemaal op één dag geskied. Na overleg met de talententeams werd ervoor gekozen om een kwalificatierace te houden en één run voor de finale. Van de U8-U12 skiërs gingen de beste 8 per geslacht uit de kwalificatierace door naar de finale en bij de U14-JSM de beste 15 per geslacht uit de kwalificatie. Het nieuwe format beviel goed en ondanks dat het een lange dag was voor sommigen, was het wel een spannende dag en vloog de tijd voorbij.

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

IPCO wedstrijd op zaterdag ook een groot succes

Aangezien de N(J)K indoor dit jaar op één dag werd gehouden, was de zaterdag ervoor nog vrij om een puntenwedstrijd te organiseren. IPCO skiracing stapte naar voren en kon zo haar eerste indoorwedstrijd organiseren. En met succes! Het was een mooie generale repetitie voor de N(J)K van de dag erna en dat was te zien. Er stonden bijna 160 skiërs aan start en iedereen ging tot het uiterste. Met weinig problemen wist IPCO een mooie wedstrijd neer te zetten. En ook hier werden natuurlijk prijzen uitgereikt. Namens IPCO skiracing en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we de winnaars: Anique de Looper (U8-D), Zjuul van der Velden (U8-H), Vayen Jeurissen (U10-D), Quinn van den Elzen (U10-H), Lotte Dekker (U12-D), Luca van Kuik (U12-H), Esmee Scheltema (U14-D), Thijn Prummel (U14-H), Anna Konijn (U16-D), Daen Bruin (U16-H), Myrthe Jager (JSM-D) en Jarl van Burik (JSM-H).

De volledige uitslag van de IPCO-wedstrijd en het N(J)K indoor vind je op data.wintersport.nl.

Laatste wedstrijd op 20 mei

Na een korte pauze met trainingskampen in de Alpen en de nationale testen mogen de skiërs eind mei nog een keer strijden om het hoogste podium. Zoals altijd organiseert Ski-Pro dan de laatste wedstrijd van het seizoen in SnowWorld Amsterdam. Namens de NSkiV willen we iedereen heel veel succes wensen in de laatste weken van het seizoen, zowel met alle testen als de laatste wedstrijd.

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues