Eerste van twee volle weekenden in Landgraaf afgetrapt met SMN Cup en Kids Cup/NSkiV Cup sneeuw

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Afgelopen weekend verzamelde een groot aantal wedstrijdskiërs zich in SnowWorld Landgraaf. Op zaterdag stond namelijk de SMN Cup op de planning en zondag werden de Kids Cup- en NSKIV Cup-series afgesloten. Beiden wedstrijdorganisaties kregen te maken met uitdagende omstandigheden in de hal, maar uiteindelijk verliepen de wedstrijden goed en stonden er een hoop lachende skiërs op het podium.

Uitdaging voor de deelnemers

Het waren geen makkelijke wedstrijden voor de deelnemers. Er lag flink wat losse sneeuw op de piste, waardoor er een diep spoor voor de slalom ontstond. Zowel op zaterdag als op zondag deden de organisatie en alle vrijwilligers die hielpen hun uiterste best om het spoor zo goed mogelijk te maken voor alle deelnemers. En met succes, want er konden twee goede runs geskied worden en er was op beide dagen maar weinig uitval. Daarbij zorgden de deelnemers voor een mooi spektakel op de piste, want zeker op zondag waren de verschillen klein.

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Ondanks internationale wedstrijden toch een mooi deelnemersveld

De SMN Cup en Kids Cup/NSKIV Cup vielen in hetzelfde weekend als een aantal internationale wedstrijden. Daarom konden helaas niet alle Nederlandse wedstrijdskiërs aanwezig zijn. Ondanks dat stonden er zaterdag 113 skiërs aan start en zondag 129, evengoed een mooie opkomst dus in Zuid-Limburg. Het was voor de deelnemers meteen een mooie training voor het komende weekend, want dan staat het N(J)K Indoor gepland.

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Felicitaties aan de winnaars

Na afgelopen weekend mogen we veel deelnemers feliciteren. Niet alleen van de SMN Cup, maar ook van de vierde Kids Cup/NSKIV Cup en de overall winnaars van beide series. Allereerst feliciteren we namens Skiteam Midden Nederland en de Nederlandse Ski Vereniging de winnaars van de SMN Cup: Anique de Looper (U8-D), Nathan Ciocanel (U8-H), Caro te Grotenhuis (U10-D), Quinn van den Elzen (U10-H), Lotte Dekker (U12-D), Siebe van Velthoven (U12-H), Esmee Scheltema (U14-D), Thijn Prummel (U14-H), Anna Konijn (U16-D), Daen Bruin (U16-H), Ylva Schroots (JSM-D) en Sven Cornelisse (JSM-H).

Ook gaan onze felicitaties naar de winnaars van de vierde en laatste Kids Cup en NSKIV Cup: Anique de Looper (U8-D), Zjuul van der Velden (U8-H), Vayen Jeurissen (U10-D), Quinn van den Elzen (U10-H), Lotte Dekker (U12-D), Luca van Kuik (U12-H), Esmee Scheltema (U14-D), Dinand Brandenburgh (U14-H), Anna Konijn (U16-D), Kay Greebe (U16-H), Ylva Schroots (JSM-D) en Sven Cornelisse (JSM-H).

Tot slot mogen ook de felicitaties voor de overall winnaars niet ontbreken. Van harte gefeliciteerd Peppe Vrooman (U8-D), Nathan Ciocanel (U8-H), Caro te Grotenhuis (U10-D), Quinn van den Elzen (U10-H), Lotte Dekker (U12-D), Maximilian Eschgfaller (U12-H), Sanne Lucas (U14-D), Thijn Prummel (U14-H), Anna Konijn (U16-D), Laurens Kalf (U16-H), Lorena Dorre (JSM-D) en Jasper van Eck (JSM-H).

De volledige uitslag van de serie en aparte wedstrijden vind je op data.wintersport.nl

Beeld: Remco van den Berg (247 sportphoto)

Vooruitblik op komend weekend

Voordat een groot deel van de skiërs richting de Alpen vertrekt voor hun mei trainingskamp, worden er in SnowWorld Landgraaf nog twee wedstrijden georganiseerd. Zaterdag 22 april organiseert IPCO Skiracing hun eerste indoorwedstrijd en zondag vinden de Nederlandse kampioenschappen alpineskiën indoor plaats. Dit jaar in een iets andere variant dan de afgelopen jaren. Voor meer informatie kijk je op de eventpagina van het NK indoor.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues