Tip voor de meivakantie: volg op de Kitzsteinhorn een opleiding tot skileraar niveau 2

Kitzsteinhorn. Beeld: Edo Jungerius.

Alpine Sports organiseert in de meivakantie een opleiding tot skileraar niveau 2. Op 20 april vindt de aftrap plaats in Den Hoorn, Nederland. Van 26 tot en met 30 april vindt de praktijk vervolgens plaats op de Kitzsteinhorn in Kaprun, Oostenrijk. Mocht je het diploma skileraar niveau 2 behalen, ben je in staat om beginnende skiërs les te geven.

Wil je meer informatie over de opleiding tot skileraar niveau 2 van Alpine Sports of wil jij je inschrijven hiervoor? Kijk dan op de website van Alpine Sports.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn skileraren in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Kitzsteinhorn - Maiskogel: gletsjerskigebied met topafdalingen tot onder 2000 m

Het skigebied Kitzsteinhorn - Maiskogel boven Kaprun is bij veel Nederlandse wintersporters een geliefde bestemming. De gezellige Maiskogel en de sneeuwzekere Kitzsteinhorngletsjer in combinatie met het gezellige dorp zorgen ervoor dat allerlei typen wintersporters, van families tot pro’s, ieder jaar weer afreizen naar Kaprun. Met de nieuwe Maiskogelbahn en 3K-Konnection verbindingsgondel is er een leuk en divers skigebied ontstaan met zonnige beginnerspistes op de Maiskogel en sneeuwzekere carvepistes op de ‘Kitz’.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan of een outdoorbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan en een outdoorbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw en de echte sneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues