Sneeuwcircuit gaat weer verder in SnowWorld Zoetermeer: grote opkomst bij de Lympik Indoor Cup

Beeld: Remco van den Berg (247sportphoto)

Na twee weken vol wedstrijden in Oostenrijk ging afgelopen weekend ook het wedstrijdcircuit op eigen bodem weer verder. In SnowWorld Zoetermeer vond voor het eerst dit kalenderjaar weer een sneeuwwedstrijd in Nederland plaats. Hier organiseerde We Love Snow de Lympik Indoor Cup en aan de aantallen te zien waren de skiërs blij om weer terug in the fridge te zijn.

Internationaal deelnemersveld

Bij de puntenwedstrijd in Zoetermeer stonden niet alleen Nederlanders aan start. Ook een aantal Belgen reisden af naar de Nederlandse sneeuwhal, en met succes. Matthias de Nutte, van het Belgische team WeSki, skiede de snelste tijd van de dag bij de mannen. Bij de dames was het Myrthe Jager die de snelste tijd op de klok wist te zetten. Beide skiërs werden hiervoor beloond met een leuke geldprijs.

Beeld: Remco van den Berg (247sportphoto)

Ook de huidige Nederlandse kampioenen stonden aan start

De sneeuwskiërs konden na het NK alpineskiën maar een paar dagen bijkomen, na een week werd de kalender namelijk alweer hervat. Ook Anna Konijn (SRH), Anouk van Maren (SAR) en Laurens Kalf (SAR), de huidige Nederlandse jeugdkampioenen op de slalom en reuzenslalom, stonden aan start van de Lympik Indoor Cup. Ze zorgden voor een spannende strijd in de sneeuw. Na de eerste run zat Anna slechts 0.11 seconde achter Anouk en uiteindelijk was Anouk 0.20 seconde sneller dan Anna. Laurens stond na de eerste run tweede, maar wist met een goede tweede run toch de snelste totaaltijd neer te zetten.

Namens We Love Snow en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we de winnaars van de Lympik Indoor Cup: Peppe Vrooman (U8-D), Nathan Ciocanel (U8-H), Puk Ouwerkerk (U10-D), Quinn van den Elzen (U10-H), Norah Jane Bronkhorst (U12-D), Siebe van Velthoven (U12-H), Sanne Lucas (U14-D), Thijn Prummel (U14-H), Anouk van Maren (U16-D), Laurens Kalf (U16-H), Myrthe Jager (JSM-D) en Matthias de Nutte (JSM-H).

Voor de complete uitslag kun je terecht op data.wintersport.nl.

Beeld: Remco van den Berg (247sportphoto)

Wat is Lympik?

Lympik is een Oostenrijks bedrijf dat diverse meetapparatuur, sensoren en cloud software ontwikkelt en produceert. Hiermee maken ze onder andere eenvoudige en accurate tijdmeting mogelijk. In de (ski)sport wordt dit veel gecombineerd met videobeelden en gps-tracking, om zo een analyse van de sporter te maken bij zowel trainingen als wedstrijden.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues