Generale repetitie voor het N(J)K baan tijdens NPWB bij De Schans


Na een maandje pauze kwamen afgelopen weekend de skiërs ook weer in actie op de borstelbaan. Het was aan De Schans om de laatste puntenwedstrijd voor de N(J)K baan te organiseren. Dit was meteen een mooie training, want komend weekend vinden de Nederlandse kampioenschappen ook plaats in Uden.

Eerste wedstrijd op de nieuwe startheuvel

De voorbereidingen voor het N(J)K baan begonnen al in november 2022, toen De Schans hard werkte aan een mooie startheuvel. Een welkome vernieuwing, zeker met het oog op de Nederlandse kampioenschappen. Inmiddels is de nieuwe startheuvel al een paar maanden in gebruik en hebben veel skiërs ‘m al kunnen testen. De 152 deelnemers zorgde voor een spannende wedstrijd waarbij in sommige categorieën het verschil tussen de eerste en tweede plek slechts enkele honderdsten van een seconde was…

Goede voorbereiding voor het N(J)K baan

Veel skiërs reisden afgelopen weekend af naar Uden om zich optimaal voor te bereiden op de NK baan van komend weekend. De eerste meters zijn inmiddels gemaakt en ook komende dagen kunnen veel skiërs nog een keer trainen op De Schans. Als afgelopen weekend een voorbode was voor de N(J)K belooft het nog een spannende strijd te worden. Wie mag zich na zondag de nieuwe Nederlands (jeugd)kampioen(e) baan noemen? Wij zijn benieuwd!

Felicitaties voor de winnaars

Er werd hard geskied en zoals eerder geschreven waren de verschillen klein. Namens De Schans en de Nederlandse Ski Vereniging gaan de felicitaties naar Ninte Hoevenaars (U8-D), Ties Rector (U8-H), Fenna Meije (U10-D), Bram Delen (U10-H), Jeanne Geelkerken (U12-D), Maximilian Eschgfaller (U12-H), Bobby-Bo Verweij (U14-D), Bink Sempel (U14-H), Fayeline Schyfsma (U16-D), Daen Bruin (U16-H), Britt van Winsen (JSM-D) en Ted Sengers (JSM-H).

Kijk voor de volledige uitslag op data.wintersport.nl.

Komende zondag barst de strijd om de nationale titels los

De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een leuke dag te worden. Niet alleen barst natuurlijk de strijd om de Nederlandse titels los, er worden ook verschillende side-events georganiseerd. ’s Ochtends staat eerst de SnowStar gepland, gevolgd door het NJK en als afsluiting het NK baan. Laten we duimen dat de weergoden ook een beetje meewerken, dan wordt het helemaal een mooie dag!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues