Kiara Derks en Jurre Jeurissen pakken ook de NK-titel op de reuzenslalom

De nieuwe Nederlandse kampioenen op de reuzenslalom Kiara Derks en Jurre Jeurissen. Beeld: Ernest Selleger.

Kiara Derks en Jurre Jeurissen zijn dinsdag in Maria Alm Nederlands kampioen geworden op de reuzenslalom. Een dag eerder slaagden beiden er ook al in om kampioen te worden op de slalom. Net als de op de slalom, was er ook op de reuzenslalom sprake van een open NK en dus was er een internationaal deelnemersveld. De FIS-wedstrijd werd gewonnen door Anna Schillinger en Hannes Amman.

Derks werd op het podium vergezeld door Noa Blok en Noa Rabou. Jeurissen werd op zijn beurt vergezeld door Marijn van Marwijk en Ties de Jonge. Derks en Jeurissen volgen met hun zege op het Nederlands kampioenschap Adriana Jelinkova en Maarten Meiners op als kampioenen op de reuzenslalom.

Een strakblauwe lucht na een ijskoude nacht; het waren de perfecte omstandigheden van de skiërs en hun aanhang. De piste was ’s nachts zo mooi opgevroren dat hij heel de dag goed bleef ondanks het zonnetje. Zowel op als onderaan de piste kwamen met grote regelmaat de tubes zonnebrandcrème tevoorschijn.

Voor Kiara Derks is het een volgend hoogtepunt in haar succesvolle seizoen. Dit seizoen maakte ze tevens haar World Cup- en WK-debuut. En nu voegt ze dus twee nationale titels toe aan haar palmares. Voor Jurre Jeurissen is het z’n derde nationale titel, na zijn twee eerdere titels op de slalom.

Morgen krijgt deze NK-week in Maria Alm een vervolg met het Nederlands jeugdkampioenschap op de reuzenslalom.

De uitslagen zullen verschijnen op data.wintersport.nl. De wedstrijdbeelden van de reuzenslalom zijn hier te vinden.

Overige uitslagen

FIS-wedstrijd (v/m)

  1. Anna Schillinger / Hannes Amman
  2. Paulina Schlosser / Simon Talacci
  3. Erika Pykalainen / Philip Hoffmann

NK - Onder 18 (v/m)

  1. Myrthe Jager / Casper Bartels
  2. Lorena Dorre/ Nick Zondag
  3. Inge Meijer / Sven Cornelisse

Maria Alm in Ski Amadé heeft zichzelf bewezen als ideale locatie voor NK alpineskiën

Na 2020 en 2022 zal Maria Alm ook in 2023 wederom het toneel zijn van de Nederlandse kampioenschappen. Het pittoreske Maria Alm ligt op een schitterende locatie in het skigebied Hochkönig. Het dorpje ligt enigszins afzijdig van de doorgaande weg en is daarmee een ideale bestemming voor mensen die van rust en ruimte houden. Het dorp ligt genesteld in een glooiend landschap aan de voet van het Steinernes Meer, een indrukwekkend bergmassief op de grens van Oostenrijk en Duitsland. Het decor waartegen dit dorp is gebouwd is prachtig en de eigen skiberg Natrun ligt tegen het dorp. Sinds 2018-2019 heeft het dorp een directe verbinding met het hoofdskigebied. Natrun is via twee nieuwe gondels verbonden met de Aberg. Ski amadé is een samenwerking tussen vijf bekende skiregio’s in het Salzburgerland en Steiermark, waaronder dus Hochkönig. Het afgelopen decennium is er veel geld geïnvesteerd om Ski amadé populair te maken onder Duitse en Nederlandse gasten. Er zijn onder andere tal van nieuwe liftverbindingen gekomen. Ski amadé is met meer dan 700 kilometer aan pistes een skiregio die ertoe doet, en waar de avontuurlijke wintersporters zich helemaal kunnen uitleven. De skigebieden zijn bijzonder afwisselend, meer dan de helft van de pistes is rood en zelfs de beste skiërs hebben keuze te over!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues