Ook dit jaar biedt SKIExperience weer een opleiding tot skileraar aan tijdens de Dutch Week

Heb jij een passie voor skiën en wil je dit enthousiasme kunnen overbrengen op anderen? Dan biedt SKI Expierience met haar skilerarenopleiding de perfecte oplossing.

SKI Experience biedt de skilerarenopleiding niveau 2 aan in een unieke setting tijdens de Dutch Week in Val Thorens. Tijdens deze opleiding verbeter je je eigen vaardigheden en techniek tijdens dé afsluitweek van het skiseizoen. Dit is een leerzame week met veel plezier, terwijl je je toekomstige werkplek en collega’s kunt ontmoeten!

Inhoud en prijs

SKI Experience verzorgt een door de Nederlandse Ski Vereniging erkende opleidingslijn met onder andere theorie- en praktijk onderdelen. De opleiding kost €309 p.p. wanneer je deze boekt in combinatie met een appartement en skipas via SKI Experience. Regel je deze zaken apart dan kost de opleiding € 349,00 p.p.

Inhoud van de opleiding:

• Drie dagen praktijkopleiding (circa twaalf opleidingsuren) in de sneeuw van een SKI Experience opleider
• Gebruik van ‘oortjes’ voor directe feedback tijdens het skiën en een steile leercurve
• Persoonlijke videoanalyse‘s
• Theorie opleiding
• Afsluitend praktijk en theorie-examen op dag vier
• Erkend NOC*NSF diploma van de NSKIV

Datum

De opleiding vindt plaats van zondag 30 april 2023 t/m dinsdag 3 mei 2023. Het theorie- en praktijkexamen wordt op 4 mei afgenomen. De opleiding kan doorgang vinden bij een minimale deelname van vijf cursisten.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze vier dagen durende opleiding zal je in de prachtige entourage van Val Thorens je eigen skivaardigheid ontwikkelen. Hiernaast zal je met vele andere wintersportliefhebbers het skiseizoen gezamenlijk in goede sfeer afsluiten tijdens de Dutchweek.

Bij de opleidingen van SKI Experience werken ze met “oortjes”. Hierdoor kan je tijdens de praktijk direct feedback krijgen op je eigen techniek. Door middel van deze directe verbinding met verbeterpunten ontstaat er een steile leercurve bij de cursisten.

Naast het verbeteren van de eigen vaardigheden, leer je tijdens de opleiding ook om les te kunnen geven aan toekomstig skiërs. Dit wordt gedaan door het oefenen via onderlinge instructie aan je medecursisten. Hierbij ontwikkel je de benodigde didactische vaardigheden om de techniek aan beginnende skiërs over te brengen.

Tijdens de drie praktijkdagen in de sneeuw bereiden de opleiders je voor op het praktijkexamen op dag vier. Wanneer je hiervoor slaagt ontvang je een NOC*NSF erkend diploma van de NSkiV – niveau 2.

Aanmelden voor de opleiding

Begint het al te kriebelen en wil je de eerste stap zetten richting deze unieke ervaring? Meld je dan aan via deze link. Deze link stuurt je door naar de aanmeldsite waarbij je aangeeft in te willen schrijven voor de “skileraar niveau 2 opleiding van SKI Experience”.

Wat kun je met dit NSkiV-niveau 2 diploma?

• Lesgeven en begeleiden van beginnende skiërs of snowboarders in Nederland
• Begeleiden van groepen met beginnende skiërs tijdens wintersportreizen in het buitenland
• Assisteren van hoger opgeleide leraren tijdens gevorderde lessen en evenementen
• Met het diploma niveau 2 word je toegelaten tot de vervolgopleiding voor skileraar niveau 3

Deelnamevoorwaarden

Let wel op dat je voor de opleiding wel minimaal ronde bochten aan elkaar en op de kanten kunt sturen. Hiernaast moet je de korte- en middellange bochten beheersen. Op de blauwe piste kun je je tempo controleren.

Ook moet je voor het inschrijven voor de opleiding lid zijn van de NSkiV. Als je nog geen lid bent, kun je hier lid worden.

Verblijf en liftpas boeken

Wil je ook gelijk een accommodatie en liftpas regelen? Klik dan hier voor de mogelijkheden en boek direct makkelijk via de site van SKI Experience. Dit is ook mogelijk voor eventuele medereizigers.

Opleidingen van de Nederlandse Ski Vereniging

Zit deze data al volgeboekt in je agenda, maar ben je wel enthousiast geworden om je skilerarencarrière te beginnen? Kijk dan eens op de opleidingspagina van de NSkiV naar ons overige aanbod van opleidingen! Voor vragen over deze opleidingsweek of een van onze andere opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues