Nog een maand tot het NK alpineskiën: inschrijven en eerste info


Over een maand is het eindelijk zo ver, dan vindt het NK alpineskiën weer plaats. Een week lang wedstrijden voor alle leeftijdscategorieën in de Oostenrijkse Alpen. Net als vorig jaar, vindt ook deze editie weer plaats in Maria Alm, onderdeel van skigebied Hochkönig. De voorbereidingen zijn in volle gang en het team is er klaar voor! In dit artikel geven we je vast de eerste informatie en kun je de inschrijflinks vinden.

Voorlopig programma bekend

Traditiegetrouw staat het NK alpineskiën ook dit jaar weer gepland voor de voorjaarsvakantie. Van zondag 26 februari tot en met vrijdag 3 maart staat er elke dag een andere wedstrijd op het programma. Deze planning is natuurlijk onder voorbehoud, we weten niet wat het weer in die week gaat doen… Voor nu is de planning als volgt:

 • Zondag 26 februari: Kids Cup en NSkiV Cup sneeuw – profi run
 • Maandag 27 februari: FIS NC Dutch Open Slalom – NK Slalom voor de JSM
 • Dinsdag 28 februari: FIS NC Dutch Open Giant Slalom – NK Reuzenslalom voor de JSM
 • Woensdag 1 maart: NJK Reuzenslalom voor de leeftijdscategorieën U12, U14 en U16
 • Donderdag 2 maart: SnowStar Race voor de leeftijdscategorieën U8, U10 en U12
 • Vrijdag 3 maart: NJK Slalom voor de leeftijdscategorieën U12, U14 en U16

Kunnen de winnaars van 2022 hun titel verdedigen?

Ieder jaar is het weer een spannende strijd wie er op het hoogste podium mag klimmen. Lukt het de winnaars van vorig jaar om hun titel te behouden of moeten ze plaats maken voor een nieuwe Nederlands (jeugd)kampioen(e)? Wij houden onze ogen in elk geval open voor de huidige Nederlandse kampioenen Adriana Jelinkova (SL en RS), Jurre Jeurissen (SL) en Maarten Meiners (RS) en de jeugdkampioenen Myrthe Jager (SL), Lorena Dorre (RS), Laurens Kalf (SL) en Casper Bartels (RS).

SnowStar open voor alle kinderen in de categorieën U8, U10 en U12, ook zonder licentie

Zoals elk jaar organiseren we ook deze editie weer een SnowStar Race voor alle kinderen in de leeftijdscategorieën U8, U10 en U12. Dat betekent dat ook kinderen zonder wedstrijdlicentie hieraan mee mogen doen! Dus trommel je vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes maar op en doe gezellig met z’n allen mee! Daarnaast is, vanwege het vervallen van de NK-limieten voor de U12, de SnowStar dus ook open voor de U12-skiërs die ook al aan de NJK-wedstrijden meedoen. Om het eerlijk te houden, zijn er aparte prijzen voor licentiehouders en niet-licentiehouders per geslacht. De prijzen worden uitgedeeld in de volgende categorieën:

 • U8 meisjes en U8 jongens – licentiehouders
 • U10 meisjes en U10 jongens – licentiehouders
 • U12 meisjes en U12 jongens – licentiehouders
 • U8 meisjes en U8 jongens – niet-licentiehouders
 • U10 meisjes en U10 jongens – niet-licentiehouders
 • U12 meisjes en U12 jongens - nietlicentiehouders

Alle informatie in een overzicht

Voor de complete informatie over het NK alpineskiën verwijzen we je door naar de eventpagina. Hier vind je onder andere het complete programmaoverzicht, meer informatie over de SnowStar, welke prijzen uitgedeeld worden, inschrijflinks en contactinformatie.

Schrijf je in!

De inschrijfformulieren staan inmiddels open en iedereen die de NK-limieten heeft gehaald, kan zich aanmelden om mee te doen. Vanaf seizoen 2022/2023 vervallen de NK-limieten voor de leeftijdscategorieën U12 en JSM. Voor de JSM geldt dus dat iedereen met een FIS-licentie en materiaal dat voldoet aan de FIS-eisen mee mag doen. Kijk voor de inschrijfprocedure en de voorwaarden op de eventpagina van het NK alpineskiën.

Wedstrijd Inschrijven
N(J)K Alpineskiën slalom én reuzenslalom Inschrijven
N(J)K Alpineskiën slalom of reuzenslalom Inschrijven
Kids & NSKIV Cup¹ Inschrijven
SnowStar race Inschrijven

¹ Let op: heb je je in december al aangemeld voor de serie, dan hoef je je niet in te schrijven voor de Kids Cup of NSKIV Cup in Maria Alm.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues