Zilveren medaille voor Sam van Lieshout op de Big Air bij de EYOF


Verschillende Nederlandse atleten komen in actie bij grote toernooien deze week. En met succes! De tweede zilveren medaille is inmiddels een feit dankzij een tweede plek voor snowboardster Sam van Lieshout op de EYOF (European Youth Olympic Festival) in het Italiaanse Friuli Venezia Giulia. In de finale van de Big Air eindigde de Nederlandse als tweede, achter de Oostenrijkse Kristina Holzfeind.

Knappe prestatie tijdens de kwalificatie en finals

Vandaag en gisteren stond het onderdeel Big Air bij snowboard freestyle op het programma van de EYOF. Bij de kwalificaties afgelopen zondag wist Sam een tweede plek te behalen, met slechts 1,2 punten achterstand op de Britse Amber Fennell. Zij eindigde met een score van 80.0 punten bovenaan in de kwalificaties. Voor Van Lieshout was de score van 78.8 in elk geval om zich te kwalificeren voor de finals van vandaag. Hier wist ze weliswaar Fennell te verslaan met 5 punten, de Oostenrijkse Kristina Holzfeind behaalde net meer punten en pakte het goud. Desondanks een knappe prestatie van Sam en daarom willen we haar namens de Nederlandse Ski Vereniging dan ook hartelijk feliciteren met haar tweede plek!

Twee onderdelen voor Van Lieshout

De Nederlandse snowboardster start niet alleen op de Big Air deze week, morgen staat de Slopestyle op het programma. Hier worden ook eerst de kwalificaties gereden en vervolgens vinden vrijdag de finals plaats. We zijn benieuwd hoe Sam het morgen zal gaan doen en wensen haar heel veel succes!

Meer over de EYOF

Om topsporter te worden, leggen de talenten een lange weg af. Onderdeel daarvan zijn het de EYOF en de YOG (Youth Olympic Games). Tijdens deze jeugdevenementen krijgen de jonge talenten van TeamNL de kans om ervaringen op te doen en te leren hoe het is om op zo’n groot internationaal toernooi te staan. Bij deze evenementen gelden dezelfde regels als op de Olympische Spelen, wat de ervaring nog groter maakt. De YOG vindt net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats en de EYOF iedere twee jaar. Beide evenementen, waar sporttalenten tussen de 14 en 18 jaar oud aan mee mogen doen, hebben zowel een zomer- als een wintereditie.

Meer informatie over onze topsportprogramma’s en atleten

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) begeleidt bijzondere talenten en topsporters in hun ontwikkeling. Voor kansrijke wintersporters die de ambitie, het talent en het doorzettingsvermogen hebben om hogerop te komen, zijn er nationale selecties en individuele programma’s. Elk topsportprogramma van de NSkiV heeft tot doel het behalen van podiumplaatsen tijdens World Cups, wereldkampioenschappen en uiteindelijk de Olympische en Paralympische Spelen. In Nederland hebben we twee focusprogramma’s in samenwerking met het NOC*NSF, te weten snowboard freestyle en paraski. In de andere disciplines zijn ook individueel kansrijke atleten actief op het hoogste internationale niveau: de World Cups en internationale toernooien.

TeamNL, hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau, bestaat al sinds 2016. Maar vanaf deze winter kent het een eigen subdivisie genaamd TeamNLsnow, die alle sneeuwsporters omvat. Maar liefst twintig atleten in totaal, van paraski tot snowboardfreestyle en alles daartussen. Wil je weten wat ze allemaal uitspoken? Volg ze dan op Instagram via @TeamNLsnow.

Neem eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

SHRED Masters: in de voetsporen van Sam van Lieshout

SHRED Masters is een freestyle snowboardteam dat actief is in Landgraaf. SHRED Masters is opgericht in 2014. Het team bestond toen uit zes kinderen. Inmiddels telt het team ruim 40 jonge talenten uit vijf verschillende landen en is daarmee het grootste freestyle snowboardteam van Nederland.

In de jaren sinds de oprichting van het team is het programma uitgegroeid tot drie hoofdgroepen. De recreatieve groep, het Talent Team en het Pro Team. Van Lieshout is onderdeel van het Pro Team.

Alle groepen trainen samen in SnowWorld Landgraaf. SHRED Masters probeert een duidelijk pad te creëren voor jonge snowboarders om professionele atleten te worden. Leden kunnen hun trainingsintensiteit kiezen en één, twee, drie of vier keer per week trainen.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues