Nederlandse afvaardiging wint Trofeu Borrufa


Van 16 tot en met 19 januari vond in Andorra de 31e Trofeu Borrufa plaats, met een mooi aantal Nederlanders aan de start. Bovendien bleek de Nederlandse afvaardiging ook nog eens snel! Op deze FIS Children-wedstrijd, met 150 deelnemers uit 27 landen aan de start, behaalde Nederland knap de eerste plek in het landenklassement.

De zestien beste landenteams op basis van de uitslag van de eerste wedstrijddag gingen met elkaar de strijd aan in een parallelslalom. En de parallelslalom staat garant voor spanning. Eerst mochten de dames U14 tegen elkaar racen, daarna de heren U14. Daarna volgden de dames U16 en de heren U16. Vaak gaf de totale tijd de doorslag welk team door mocht naar de volgende ronde. In directe confrontaties heeft het Nederlandse team België, Frankrijk, Andorra en Spanje verslagen. Het team bestond uit Esmée Scheltema, Storm Ouwerkerk (U14), Anouk van Maren en Laurens Kalf (U16).

Ook individueel werd er verder goed geskied. Anouk van Maren won zowel de slalom als de reuzenslalom. Anna Konijn pakte de vierde plaats op de slalom en Laurens Kalf en Sam Eindhoven legden beslag op de derde en vierde plaats op de reuzenslalom.

De omstandigheden waren zwaar door de vele sneeuwval. Helaas werd wegens de sneeuwval de laaste wedstrijd voor de U16-categorie afgelast.

Voor de deelnemers was het een unieke en mooie ervaring, onder andere met een grootse opening met alle deelnemers in een openingsparade en een mooie afsluiting. Bovendien klonken de volksliederen, en dus ook het Wilhelmus, bij de prijsuitreikingen.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues