Vooruitblik World Cup: Meiners aan start in Adelboden


Na een korte pauze met de feestdagen gaat de World Cup deze week weer verder. Hoog tijd dus om vooruit te blikken op de wedstrijd waar TeamNLsnow-lid Maarten Meiners aan start staat: de World Cup reuzenslalom in Adelboden. De alpineskiër moest de laatste wedstrijden helaas missen, maar staat weer vol vertrouwen op de ski’s. Meer hierover lees je hieronder.

World Cup reuzenslalom in Adelboden

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari vinden de World Cups alpineskiën slalom en reuzenslalom plaats in Adelboden. Het Zwitserse skigebied is zaterdag het toneel van de reuzenslalom en voor zondag staat de slalom op het programma. Maarten Meiners is op het moment al druk aan het trainen in Italië en kijkt uit naar de wedstrijd op zaterdag.

Meiners: “Helaas was ik ziek voor Alta Badia dus dat was jammer. Deze dagen hebben we goede training in Pozza di Fassa en kijk ik ernaar uit om in Adelboden te skiën!”

Programma World Cup Adelboden
Run 1: zaterdag 7 januari vanaf 10.30
Run 2: zaterdag 7 januari vanaf 13.30

Bekijk de World Cup reuzenslalom in Adelboden live bij Eurosport en discovery+
Alle World Cups alpineskiën zijn live te volgen bij Eurosport en discovery+. Klik hier voor meer informatie over Eurosport en discovery+.

Adelboden: afwisselend skigebied met pittige pistes

Het Zwitserse skigebied Adelboden-Lenk is een afwisselend skigebied dat bestaat uit verschillende kleine deelgebieden. Verspreid door het gebied vind je een aantal pittige afdalingen die zelfs voor de beste skiërs een leuke uitdaging vormen. En hoewel Zwitserland af en toe het vooroordeel krijgt dat er alleen maar oude liften zijn, is dat in Adelboden-Lenk zeker niet het geval. De meeste liften hier zijn modern en snel. Meer informatie over Adelboden-Lenk vind je hier.


Meer informatie over onze topsportprogramma’s en atleten

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) begeleidt bijzondere talenten en topsporters in hun ontwikkeling. Voor kansrijke wintersporters die de ambitie, het talent en het doorzettingsvermogen hebben om hogerop te komen, zijn er nationale selecties en individuele programma’s. Elk topsportprogramma van de NSkiV heeft tot doel het behalen van podiumplaatsen tijdens World Cups, wereldkampioenschappen en uiteindelijk de Olympische en Paralympische Spelen. In Nederland hebben we twee focusprogramma’s in samenwerking met het NOC*NSF, te weten snowboard freestyle en paraski. In de andere disciplines zijn ook individueel kansrijke atleten actief op het hoogste internationale niveau: de World Cups en internationale toernooien.

TeamNL, hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau, bestaat al sinds 2016. Maar vanaf deze winter kent het een eigen subdivisie genaamd TeamNLsnow, die alle sneeuwsporters omvat. Maar liefst twintig atleten in totaal, van paraski tot snowboardfreestyle en alles daartussen. Wil je weten wat ze allemaal uitspoken? Volg ze dan op Instagram via @TeamNLsnow.

Neem eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues