Lisa Bunschoten en Chris Vos winnen World Cup banked slalom in SnowWorld Landgraaf


Lisa Bunschoten en Chris Vos zijn erin geslaagd om op donderdag de World Cup banked slalom in SnowWorld Landgraaf te winnen. Dean van Kooij werd in zijn categorie knap zesde. Op vrijdag wacht de atleten nog een tweede World Cup op Nederlandse bodem.

Bunschoten behaalde de winst met een snelle eerste run, wat haar gelijk de eerste plek opleverde. In de tweede run kon ze het daarom veroorloven om wat meer risico te nemen: “In de tweede run probeerde ik wat nieuws, door wat meer op mijn achterste been te leunen. Ik hield dat alleen niet de hele course vol en viel daarom halverwege. M’n eerste run was gelukkig wel echt goed en ik ben blij dat ik hier het seizoen begin met een zege!”

Ook voor Vos vielen alle puzzelstukjes in elkaar bij de eerste World Cup van het seizoen: “Dit was de eerste keer dat alle linkjes, elk stukje op de course goed gingen. Ik ben dan ook erg blij met het snowboarden dat ik hier vandaag heb laten zien! En mooi dat ook ik het seizoen kan beginnen met een overwinning.”

Voor ‘rising star’ Dean van Kooij zat er een podiumplaats er weliswaar niet in, maar desondanks balde hij toch z’n vuist na de tweede run: “Ik ben heel tevreden met vandaag, en dan met name met m’n tweede run. Ik verbeterde mezelf in de tweede run ten opzichte van de eerste run met zeker een seconde. Dit is een lekkere start van het seizoen!”

Vos zegeviert ook op de tweede dag in Landgraaf

Chris Vos slaagde erin om een dag later wederom als snelste naar beneden te komen in zijn categorie. Hij kan dus met veel genoegen terugkijken naar de seizoensopener in SnowWorld Landgraaf. Ook Lisa Bunschoten mocht vrijdag wederom het podium op, maar deze keer moest ze genoegen nemen met een derde plaats.

Dean van Kooij veroverde op vrijdag, net als op donderdag, een zesde plek.

TeamNLsnow

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) begeleidt bijzondere talenten en topsporters in hun ontwikkeling. Voor kansrijke wintersporters die de ambitie, het talent en het doorzettingsvermogen hebben om hogerop te komen, zijn er nationale selecties en individuele programma’s. Elk topsportprogramma van de NSkiV heeft tot doel het behalen van podiumplaatsen tijdens World Cups, wereldkampioenschappen en uiteindelijk de Olympische en Paralympische Spelen.

In Nederland hebben we twee focusprogramma’s in samenwerking met het NOC*NSF, te weten snowboard freestyle en paraski. In de andere disciplines zijn ook individueel kansrijke atleten actief op het hoogste internationale niveau: de World Cups en internationale toernooien. Lisa Bunschoten en Chris Vos draaien met ondersteuning vanuit NOC*NSF en de NSkiV hun eigen programma. Dean van Kooij sluit regelmatig daarbij aan.

Wil jij de avonturen en prestaties van de TeamNLsnow-atleten op de voet volgen? Volg dan TeamNLsnow op Instagram.

SnowWorld Landgraaf: het echte wintersportgevoel

SnowWorld Landgraaf is zonder de twijfel de sneeuwbaan in Nederland waar je het meeste het echte wintersportgevoel krijgt. Met een stoeltjeslift, meerdere sleepliften, een funpark, hutje op de piste en twee relatief lange pistes kun je hier voor indoorbegrippen goed uit de voeten. Piste 1 is een officiële FIS piste waar regelmatig internationale wedstrijden plaatsvinden, zoals de World Cup banked slalom. In de nacht van zondag op maandag hebben de mensen van SnowWorld Landgraaf, de FIS en de Nederlandse Ski Vereniging hard gewerkt om de banked slalom aan te leggen. In onderstaande video tonen we hoe de medewerkers van SnowWorld Landgraaf in een reguliere nacht te werk gaan.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues