Para Snow Day: een kennismaking met de sneeuw voor mensen met een beperking

Redactie op 26 september 2022

Op zaterdag 24 september konden tientallen mensen kennis kunnen maken met het skiën en/of snowboarden op de Para Snow Day in SnowWorld Amsterdam, want een beperking hoeft je niet te beperken de sneeuw in te gaan. Samen met de Johan Cruyff Foundation organiseerde de Nederlandse Ski Vereniging op zaterdag 24 september deze geslaagde dag. Tijdens dit evenement in SnowWorld Amsterdam konden mensen met een lichamelijke of visuele beperking kennismaken met bijvoorbeeld het zitskiën en zitsnowboarden. Om van deze dag tot een succes te maken, konden we de hulp van de vele vrijwilligers goed gebruiken en gelukkig waren deze wederom in grote getalen aanwezig!

Kennismaking met het skiën en snowboarden

Mede dankzij de vrijwilligers en verschillende betrokken organisaties en verenigingen was er sprake van een succesvolle 13e editie van de Para Snow Day. De vrijwilligers zorgden ervoor dat geïnteresseerde kinderen en volwassenen kennis hebben gemaakt met de mogelijkheden die het wintersporten hen te bieden heeft. Dat de dag geslaagd is bleek wel uit de lachende gezichten en de mooie gesprekken na afloop tussen de deelnemers en de verschillende vrijwilligers van aangesloten organisaties.

In totaal waren er 22 deelnemers aanwezig in SnowWorld. De deelnemers werden uitstekend begeleid door de 30 enthousiaste vrijwilligers.

Nu de Paralympische Spelen van Beijing net achter de rug zijn , kunnen een of meerdere van de deelnemers wellicht een poging wagen om de Paralympische Spelen van 2026 of 2030 te halen! Daarmee kunnen ze dan in de voetsporen treden van bijvoorbeeld Bibian Mentel, Niels de Langen of Jeroen Kampschreur. Iemand die ook de Spelen van 2026 als doel heeft, en nu al deelneemt aan World Cups, is Dean van Kooij. De snowboarder was aanwezig op de Para Snow Day om het juiste voorbeeld te geven en een praatje te maken met de deelnemers van de Para Snow Day.

Alle foto’s zijn hier te vinden!

Aangesloten organisaties bieden vervolgaanbod

Er bestaat in Nederland een zeer betrokken netwerk van organisaties en vrijwilligers die actief zijn binnen het aangepast wintersporten en een groot gedeelte van hiervan was op de Para Snow Day aanwezig om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. De VGW danken we in het bijzonder over het beschikbaar stellen van hun materiaal.

Nu deelnemers van de Para Snow Day hun eerste meters op de sneeuw hebben gemaakt, kunnen ze, als ze dat willen, op regelmatige basis de sneeuwsporten gaan beoefenen. Er zijn in Nederland tal van organisaties die actief zijn binnen het aangepast wintersporten en dus is er altijd wel een organisatie die perfect aansluit op de wensen en behoeften van de nieuwe wintersporters.

In deze factsheet staat de laatste informatie vanuit de wintersportorganisaties over het aanbod voor het seizoen 2022/2023. Ook staat er op NSkiV.nl een overzicht met alle organisaties binnen het aangepast wintersporten.

Samenwerking Johan Cruyff Foundation

Samen met de Johan Cruyff Foundation vergroten we het aanbod van aangepast wintersporten. De samenwerking bevat een aantal initiatieven waarmee jongeren in aanraking kunnen komen met aangepast wintersporten. Op de Para Snow Day kunnen mensen dus kennismaken met de wintersport. Via wedstrijdtrainingen en trainingsweken worden de jongeren vervolgens voorbereid op nationale of internationale wedstrijden.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om (aangepast) te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners