Ski-Mere en AlpineSports leiden nieuwe skileraren op

Redactie op 05 juli 2022

Afgelopen periode hebben wintersportorganisaties Ski-Mere en AlpineSports een opleiding tot skileraar niveau 2 afgerond. De Nederlandse Ski Vereniging feliciteert alle cursisten met het behalen van hun diploma skileraar niveau 2.

Ski-Mere

Ski-Mere is een ski-/snowboardschool gelegen in Almere. Deze wintersportorganisatie heeft twee in hoogte verstelbare rolbaanpistes. In de afgelopen drie jaar heeft Ski-Mere, in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging, inmiddels al meer dan 40 wintersportleraren opgeleid.

Skischooleigenaresse Minke Jorritsma vond het een gezellige groep om te begeleiden: “Dit jaar hadden we een kleine groep, wat voor de verandering best wel heel fijn was. Hierdoor kun je wat meer tijd per persoon besteden en heeft iedereen elke training les kunnen geven. Het was weer een diverse groep qua leeftijd en waar ze vandaan kwamen. Ook was er een goede mix tussen mannen en vrouwen. Het is supermooi om te zien hoe ieder op zijn eigen manier groeit in het lesgeven, maar ook in hun eigen vaardigheden”

AlpineSports

AlpineSports is een skischool gelegen in het Zuid-Hollandse dorp Den Hoorn. Deze ski-/snowboardschool bestaat inmiddels al 27 jaar en biedt zowel lessen voor beginnende als gevorderde winterporters aan. AlpineSports beschikt over drie rolbanen, één schotelbaan en een borstelhelling voor de kleinste skiërs.

De opleiding stond onder begeleiding van Ron de Haas en Leon de Jong. Leon beschrijft de groep cursisten als divers, doordat de groep bestond uit klanten, deelnemers van skiteams en ook mensen van buitenaf de organisatie. Hiernaast gaf hij het volgende aan: “Erg leuk om de wekelijkse ontwikkelingen te zien bij cursisten die hun best doen om collega’s van ons te worden”.

AlpineSports

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan of een outdoorbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan en een outdoorbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw en de echte sneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt.

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden. Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners