Vijf Nederlandse talenten naar JWK’s 2024


Hoewel het winterseizoen 23/24 er bijna op zit, komen er voor de jeugd nog grote toernooien aan! Voor de snowboardcrossers en freestyle snowboarders staan namelijk nog de jeugd wereldkampioenschappen 2024 op de agenda. Namens Nederland doen er vijf atleten mee aan de JWK’s: Daan Stam, Guusje de Booy, Zoë van Essen, Demi van Griensven en Sam van Lieshout. Zij mogen zich binnenkort meten met de jeugdtop van de wereld. Wij wensen ze alvast heel veel succes!

Zoë, Sam en Demi naar JWK Park & Pipe 2024 in Livigno

Hoewel de vorige JWK voor Sam en Demi nog geen jaar geleden plaatsvonden, mogen de dames nu weer in actie komen op de JWK Park & Pipe. Helaas zonder de geblesseerde Katja Dutu. Het is een druk jaar voor de jonge snowboardsters, want na de JWK in Nieuw-Zeeland afgelopen zomer, deden Sam en Katja mee aan de Youth Olympic Games in Korea en gaan Demi en Sam nu naar de JWK 2024. De 2024-editie van het jeugdtoernooi vindt volgende week plaats in het Italiaanse Livigno, waar over twee jaar ook de Winterspelen (deels) plaats zullen vinden! Maar niet alleen Sam en Demi reizen af naar Italië, ook freestyle skiester Zoë van Essen mag Nederland vertegenwoordigen bij de jeugd wereldkampioenschappen Park & Pipe. Deze jonge skiester woont in Zwitserland, komt uit voor Nederland en heeft de smaak al goed te pakken.

Programma JWK Park & Pipe 2024

Discipline Datum Tijd Atleet Locatie
JWK Park & Pipe slopestyle kwalificaties (SB) 24 mrt ntb Demi en Sam Livigno
JWK Park & Pipe slopestyle kwalificaties (FSK) 25 mrt ntb Zoë Livigno
JWK Park & Pipe slopestyle finals (SB) 26 mrt ntb Demi en Sam* Livigno
JWK Park & Pipe slopestyle finals (FSK) 26 mrt ntb Zoë* Livigno
JWK Park & Pipe big air kwalificaties (SB) 28 mrt ntb Demi en Sam Livigno
JWK Park & Pipe big air kwalificaties (FSK) 29 mrt ntb Zoë Livigno
JWK Park & Pipe big air finals (SB) 30 mrt ntb Demi en Sam* Livigno
JWK Park & Pipe big air finals (FSK) 30 mrt ntb Zoë* Livigno

Daan en Guusje naar JWK Snowboardcross 2024 in Gudauri (GEO)

Van 3 t/m 7 april verzamelen de beste snowboardcrossers van de jeugd zich in het Georgische Gudauri voor de jeugd wereldkampioenschappen, een hoogtepunt van het seizoen. Namens Nederland zullen hier Daan Stam en Guusje de Booy aan meedoen. Daan heeft er al een pittig Europa Cup-seizoen op zitten, maar is klaar om nog een keer te vlammen. Bij de laatste wedstrijden in Isola behaalde hij een derde en vierde plek en laat zo zien dat hij zeker in die jeugdtop thuishoort!

Ook Guusje gaan we in actie zien bij de jeugd wereldkampioenschappen snowboardcross in Gudauri. De snowboardster heeft afgelopen zomer mooie resultaten neergezet in Chili en heeft ook daarna nog op het podium gestaan. Voor Guusje wordt de JWK het tweede grote toernooi deze winter, in januari deed ze nog mee aan de Youth Olympic Games in Korea.

Programma JWK snowboardcross 2024

Guusje en Daan doen zowel aan de individuele onderdelen mee, als aan het team event. Hieronder zetten we het programma voor je op een rijtje:

Discipline Datum Tijd Atleet Locatie
JWK Snowboardcross training 4 apr 09.00 uur run Daan en Guusje Gudauri
JWK Snowboardcross kwalificaties 5 apr 10.00 uur run Daan en Guusje Gudauri
JWK Snowboardcross finals 6 apr 10.00 uur run Daan en Guusje* Gudauri
JWK Snowboardcross teams finals 7 apr 10.00 uur run Daan en Guusje* Gudauri

We wensen alle sporters heel veel succes bij de jeugd wereldkampioenschappen!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues