Een zesde en zevende plek op de slopestyle voor de snowboardsters bij de Youth Olympic Games

De Jeugd Olympische Spelen, ook wel de Youth Olympic Games (YOG) in het Engels, zijn op het moment in volle gang in Zuid-Korea. Guusje de Booy eindigde afgelopen weekend op een tiende plek op de snowboardcross en inmiddels zijn ook Katja en Sam in actie gekomen. Ze doen deze week mee aan twee onderdelen, namelijk de slopestyle en big air. Vandaag stond de slopestyle op de planning, bestaande uit een kwalificatie en de finals. Hoe dat ging? Je leest het hier!

Twee runs kwalificatie, de beste telt

Katja Dutu en Sam van Lieshout vertegenwoordigen Nederland op de YOG op twee verschillende snowboardonderdelen, de slopestyle vandaag en later deze week nog de big air. Na twee trainingsdagen was het vandaag dan eindelijk zo ver: de eerste wedstrijd van het grote jeugdtoernooi in Zuid-Korea. Om mee te doen voor de winst, moesten de meiden zich eerst bewijzen in de kwalificatie. Deze bestond uit twee runs, waarvan de run met de beste score telde voor de uitslag. Van de twintig deelnemers gingen er tien door naar de finale, dus Katja en Sam moesten aan de slag! Na twee runs stonden de Nederlandse snowboardsters op een achtste en tiende plek en wisten zo hun plek in de finale veilig te stellen!

Drie runs in de finals

De finals van de slopestyle op de YOG hadden een iets ander format. Hierbij mochten de deelnemers geen twee, maar drie runs maken om zo hun beste tricks te laten zien op de verschillende rails en kickers. De run met de beste score telde voor de einduitslag van de wedstrijd. De eerste run wisten zowel Katja, als Sam goed te landen. Ze stonden na de eerste run zelfs eerste en tweede! In hun tweede en derde run wisten ze hun score helaas niet te verbeteren. Andere deelnemers lukte dat wel, waardoor Katja uiteindelijk op een zesde plek eindigde en Sam op een zevende. Helaas niet de top vijf plek waar ze op gehoopt hadden, maar zeker een mooie ervaring!

Op naar de big air!

Het zit er (gelukkig) nog niet op voor Sam en Katja! Later deze week komen ze nog in actie op het onderdeel big air. Ook hier zullen ze zich eerst moeten bewijzen in de kwalificaties om mee te mogen doen aan de finals. Wanneer en hoe laat ze in actie komen? Bij deze het programma!

  • 27 januari, 02:15 uur kwalificaties
  • 28 januari, 05:45 uur finals

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues