Opleiding tot skileraar afgerond bij Skicentrum Sassenheim

Redactie op 28 september 2022

Skicentrum Sassenheim heeft de afgelopen weken een groep nieuwe skileraren opgeleid op de eigen rolbaan. Een achttal cursisten, met verschillende leeftijden en achtergronden, vormden de groep waarmee opleiders Niels Mooij en Billy Vonk aan de slag gingen. Na afronding van deze opleiding zijn ze skileraar niveau 2, waarmee ze in staat zijn om beginnende skiërs les te geven.

Passie en ervaring worden overbracht op enthousiaste nieuwe skileraren

Het was nog augustus en volop zomer toen de cursisten van Skicentrum Sassenheim alweer volop met de winter bezig waren. Halverwege september zat de opleiding er op en dus kunnen de geslaagde cursissten het volledige seizoen genieten van hun diploma als skileraar niveau 2. Ze kunnen dus al aan de slag met beginnende skiërs en/of kunnen gelijk doorstromen naar een opleiding tot skileraar niveau 3 in oktober.

Skicentrum Sassenheim had een groep van acht cursisten met leeftijden tussen de 16 jaar en 50 jaar. Een aantal van deze cursisten waren geen onbekenden van opleiders Niels en Billy, want zij waren afkomstig uit het Performance Team van Skicentrum Sassenheim. Dit team traint in groepsverband wekelijks op de rolbaan. Nu wilde dus een aantal teamleden doorgroeien en aan de slag als skileraar.

Niels Mooij, samen met Billy Vonk dus de opleider, liet na afloop weten dat het genot was om de cursisten te begeleiden in de volgende stap van hun wintersportcarrière: “Een opleiding geven is voor mij altijd weer een feest. Om mijn passie en ervaring voor het skilesgeven over te brengen op nieuwe enthousiaste leraren is iets moois. Bovendien houden wij vanuit elke opleiding weer toekomstige leraren over zodat ons lerarenteam weer vergroot wordt.”

Bij Skicentrum Sassenheim staat plezier en passie centraal

Skicentrum Sassenheim staat voor kwaliteit. Dit zie je terug in de manier van lesgeven. Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau en je skills worden regelmatig getest in de sneeuw, waar ze twee keer per jaar naar toe trekken. Zo wordt er één keer per jaar een techniekreis georganiseerd richting Val Thorens en trekken ze met de familiereis vaak richting Oostenrijk.

De rolbaan, gelegen in de bollenstreek, geeft lessen aan zowel beginners als aan gevorderden, waarbij de jongste cursisten vier jaar oud zijn en de oudste cursisten 80 jaar. Er zijn twee grote en een kleinere rolbaan, waarbij er genoeg ruimte is om op je eigen niveau, snelheid en hellingshoek te skiën. Klaar met skiën (of snowboarden), maar wil je nog even genieten van de winterse sfeer? Dan is het mogelijk om nog even wat te nuttigen in de gezellige horecagelegenheid.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan of een outdoorbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan en een outdoorbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw en de echte sneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt.

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen’ voor alle mogelijkheden. Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners