Gezocht: stagiair voor de Wintersport Experience


De Nederlandse Ski Vereniging is vanaf september op zoek naar een stagiaire die komend seizoen de Jumbo Wintersport Experience wil coördineren en uitvoeren. Met dit project gaan we langs scholen door heel Nederland om kinderen kennis te laten maken met de verschillende wintersporten, zonder dat ze daarvoor naar de sneeuw hoeven. Zo hopen we steeds meer mensen aan het wintersporten te krijgen én bezorgen we tegelijkertijd de kinderen een leuke dag. Dus, ben jij nog op zoek naar een stage en vind je het leuk om met kinderen te werken, wil je niet alleen maar vijf dagen in de week achter een laptop zitten en geef je je passie voor wintersport graag door? Stuur dan je cv en motivatie naar events@wintersport.nl en wie weet ga jij binnenkort op pad voor de Wintersport Experience.

Wat is de Wintersport Experience precies?

De Wintersport Experience is een programma waarmee de NSkiV langs scholen, (wintersport)organisaties en gemeenten gaat om kinderen van de basisschool kennis te laten maken met wintersport. Dit doen we door kinderen in een gymzaal verschillende wintersporten te laten ervaren. Met behulp van simulatoren, videogames, een skihelling en lasergeweren gaan kinderen ervaren hoe het is om te skiën, snowboarden, langlaufen (biatlon) en freestyle snowboarden. De Jumbo Wintersport Experience is voor veel kinderen de eerste aanraking met wintersport en dus hét moment om ze enthousiast te maken van de mooiste sport ter wereld!

Wat ga je doen?

Tijdens je stage ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de Wintersport Experience. Dat betekent in het kort dat je op zoek gaat naar nieuwe scholen waar we langs kunnen gaan, alle afspraken met de school maakt, de Experience uitvoert en ook zorg draagt voor de afronding en facturatie. Je bent dus bezig met planning, organisatie en afronding van elke Wintersport Experience. Daarnaast word je het aanspreekpunt vanuit de Nederlandse Ski Vereniging voor alles wat met de Experience te maken heeft, jij wordt onze Jumbo Wintersport Experience-expert! Uiteraard word je goed ingewerkt en krijg je tijdens je stage de nodige begeleiding, maar het is wel de bedoeling dat je het project uiteindelijk zelfstandig gaat draaien. Daarnaast kunnen we je vragen om te helpen bij de verschillende evenementen die we in de indoor sneeuwhallen in Nederland en de Alpen organiseren, mits er natuurlijk geen Wintersport Experience gepland staat. Zo maak je alle aspecten van de afdeling wedstrijdzaken en evenementen mee.

Wie zoeken wij?

Zoals je hierboven kunt lezen, staat je stage in het teken van wintersport. We zijn dus in eerste instantie op zoek naar een wintersportliefhebber. Verder vragen we:

 • Hbo- of wo-studie in de richting van management, sport of organisatie
 • Je bent derde-, vierdejaars of master student
 • Je bent minimaal een half jaar beschikbaar en je stage start in september, bonuspunten als je een heel jaar stage kunt komen lopen
 • Minimaal drie dagen per week werkzaam voor de NSkiV, de overige dagen heb je tijd voor je studie en/of schoolopdracht
 • Flexibel in te roosteren: soms moeten we in het weekend of 's avonds aan de slag
 • Proactieve werkhouding en niet bang om af en toe je handen uit de mouwen te steken
 • Sportieve wintersporter die het enthousiasme voor wintersport goed over kan brengen
 • Goede omgang met kinderen: de Wintersport Experience wordt voornamelijk door basisscholen geboekt
 • Je hebt een autorijbewijs (dit is een must)

Onze voorkeur gaat uit naar iemand die een heel schooljaar of in elk geval tot en met maart stage kan lopen in verband met de drukte in de wintermaanden.

Wat krijg je ervoor terug?

Een stage bij de NSkiV is voor een groot deel een meewerkstage. Je wordt onderdeel van team sportontwikkeling, wedstrijdzaken en evenementen, een gevarieerde en vooral gezellige groep mensen. Binnen de afdeling krijg je ook je eigen taken en verantwoordelijkheden. In overleg met jou en rekening houdend met de eisen van je studie, stellen we de stageopdracht op. Verder kun je de volgende dingen tijdens je stage verwachten:

 • Een organisatie met passie voor wintersport
 • Stagevergoeding, afhankelijk van je taken en uren
 • Laptop
 • Flexibel werken: op kantoor en in de Alpen, thuiswerken is mogelijk in overleg
 • Een klein team waar gezelligheid en hard werken voorop staan!
 • Skikleding in bruikleen voor tijdens de sneeuwevenementen

Enthousiast geworden? Mail dan voor 5 juli je motivatie en cv naar events@wintersport.nl! De stagegesprekken vinden bij voorkeur plaats op 8 of 9 juli in verband met de naderende zomervakantie.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues