Il Primo en Hoofddorp organiseren succesvolle voorrondes NK Schoolteams op de borstelbaan

Beeld: Paula de Wit, Il Primo

Afgelopen weekend was het weer zo ver! De voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen Schoolteams vonden plaats op skibaan Il Primo en Skipiste Hoofddorp. Zaterdag was het droog, bijna geen wind en een graad of zeven. Oftewel, het perfecte weer voor twee spannende wedstrijden op de borstelbaan.

Wat is het NK Schoolteams?

Voor iedereen die het NK Schoolteams nog niet kent: Het NK Schoolteams is een wedstrijd voor basisscholen en middelbare scholen in Nederland, waarbij kinderen kunnen ervaren hoe het is om een wedstrijd te skiën of snowboarden. De deelnemers skiën of boarden twee runs op tijd waarbij de beste tijd telt voor het individuele klassement. Voor het teamklassement worden de beste drie tijden van het team bij elkaar opgeteld. Tijdens het wintersportseizoen vinden er voorrondes plaats op verschillende wintersportlocaties in Nederland. De beste teams gaan door naar de finale op 6 april in SnowWorld Zoetermeer.

Genoeg support bij Il Primo in Bergen

In Bergen stonden 75 deelnemers aan de start, met scholieren afkomstig van het basisschoolonderwijs en het voortgezet onderwijs. In het basisonderwijs deden er zes scholen mee aan de skiwedstrijd. Er waren maar liefst drie skiteams van de Teun de Jagerschool die met veel enthousiasme deelnamen aan de wedstrijd. De toeschouwers die ze hadden meegenomen juichten luidkeels bij iedere afdaling. Ze hadden zelfs vlaggen en een zelfgemaakt spandoek meegenomen. Zelfs wanneer een skiër ten val kwam, ontving hij of zij een welverdiend applaus bij het bereiken van de finish. Topsupporters dus!

Bijzondere prestaties van Sia en Valentijn

Bij het voortgezet onderwijs deden er 4 verschillende scholen mee aan de skiwedstrijd. Ook deden er 2 scholen mee aan de snowboardwedstrijd. Ondanks een uitdagend gestoken slalom en een snowboarder die zijn hand brak, deed iedereen zijn uiterste best. Sia Westphal van de Berger Scholengemeenschap blonk uit als snelste snowboarder, bovendien was zij ook nog eens de enige dame die deelnam aan de snowboardwedstrijd.

Ook was er een opvallende prestatie van Valentijn de Waard, een licentie skiër van de Teun de Jagerschool. Hij behaalde een super snelle tijd van onder de 10 seconden, wat hem nog nooit eerder is gelukt op de baan van Il Primo. Blij en verbaasd vertelde hij na zijn afdaling het volgende: ‘Ik dacht dat ik aan het dromen was. Zo snel heb ik nog nooit geskied!’

Ook succesvolle voorronde in Hoofddorp

Ook op Skipiste Hoofddorp vond een voorronde voor het NK Schoolteams plaats. Met iets minder deelnemers dan bij Il Primo, was het ook hier een mooie wedstrijd. Mascotte Moes was aanwezig om de kinderen aan te moedigen en ervoor te zorgen dat iedereen een leuke wedstrijdag had.

Meer voorrondes en de grote finale

Het is nog mogelijk om deel te nemen aan het NK Schoolteams. Er staan nog 2 voorrondes op de planning voordat de grote finale plaatsvindt op zaterdag 6 april in SnowWorld Zoetermeer.

Data van de voorrondes:

  • Zaterdag 2 maart SnowWorld Zoetermeer
  • Zaterdag 9 maart SnowWorld Amsterdam
    Inschrijven kan door contact op te nemen met de organisator van de voorronde. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de eventpagina.

De teams die door zijn naar de finale, ontvangen begin maart alle informatie over de finaledag in SnowWorld Zoetermeer.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues