Romy en Sam door naar finals slopestyle bij de Junioren Wereldkampioenschappen in Cardrona

Op dit moment vinden de Junioren wereldkampioenschappen Park & Pipe plaats in het Nieuw-Zeelandse Cardrona. Ook Nederland is daar vertegenwoordigd, en hoe! Er doen maar liefst vijf Nederlandse snowboarders mee en daar zijn we trots op. Het eerste onderdeel wat op het programma stond, was de slopestyle. Romy van Vreden, Sam van Lieshout, Demi van Griensven, Katja Dutu en Sam Vermaat mochten zich op de creatieve course meten met de andere topjunioren van de wereld tijdens de kwalificaties. Het ging niet allemaal volgens plan, maar Romy en Sam wisten in het sterke deelnemersveld genoeg punten te scoren voor een plek in de finale!

Sterkste deelnemersveld ooit

Romy, Sam van Lieshout, Demi en Katja hadden een zware klus tijdens de kwalificaties. Coach Andrea sprak van “het sterkste vrouwenveld wat we ooit zagen” en niet zonder reden. Er stonden maar liefst 37 vrouwen aan start die werden verdeeld over twee heats in de kwalificatie. Normaal gesproken doen er minder vrouwen mee en is er slechts één heat. Van beide heats gingen de beste zes dames door naar de finals. Romy behaalde met haar eerste run, waarin ze een 50-50 front 3, backboard pretzl, switch back 7, cab 1, back 7, front 3 landde (voor de kenners ;-) ) al genoeg punten voor een plek in de finales. Vooral de switch back 7 leverde hierbij veel punten op, omdat je hierbij switch begint en switch landt. Sam van Lieshout wist met een cab 1 in - back 1 out, switch backblunt-backboard 2, switch back 3, cab 5, front 3 en back 7 haar plek in de finales zeker te stellen.

Ook Katja had een sterke eerste run, maar viel in haar heat hiermee net buiten de finale. In de tweede run probeerde ze zich nog te verbeteren, maar viel helaas op de derde schans. Ook Demi haalde de finale net niet. Ze ging te diep op de derde schans tijdens haar eerste run en verbeterde weliswaar haar score in run twee maar dit was niet genoeg voor de finale. Ook voor Sam Vermaat zat er helaas geen finaleplek in. De TeamNL-snowboarder die zette een van de betere runs van de dag bij de heren neer, maar viel in beide runs op de laatste schans. Toch mogen ze meer dan trots zijn, want ze stonden wel mooi tussen de beste snowboarders van de wereld!

Op naar de finals

Vanwege het weer moest er wat geschoven worden in het programma, waardoor Sam en Romy een dagje rust hebben tussen de kwalificaties en de finals. Woensdag 30 augustus vinden de finals plaats, dinsdag op woensdag nacht Nederlandse tijd. Mocht je het willen volgen, dat kan via deze

. We willen ze via deze weg vast heel veel succes wensen! Later deze week komen ze allemaal nog in actie op het onderdeel big air. Door een gebrek aan sneeuw is het onderdeel halfpipe bij voorbaat al geannuleerd.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues