Regels in het funpark

Je hebt vast al eens een snowpark of funpark gezien in het skigebied. Misschien ben je er al eens doorheen geskied of geboard. Een snowpark of funpark zijn meestal heel erg leuk, maar niet zonder gevaar. Naast de 10 FIS pisteregels gelden er ook andere regels in het snowpark. Wil jij op een veilige manier trucs doen in het snowpark? Kijk hier voor de regels zodat je daarna kan gaan oefenen in het snowpark!

Volg instructies van het personeel

Je moet altijd de instructies van het personeel opvolgen. Als er obstakels afgesloten zijn dan maak je hier geen gebruik van. Ook wanneer er gewerkt wordt bij een obstakel dan blijf je daar uit de buurt.

Let op andere wintersporters

Let altijd op de andere wintersporters in een snowpark. Kijk goed of er niemand gevallen is bij het obstakel waar jij voorbij wilt gaan. Pas als de landingszone vrij is dan kan je vertrekken.

Weet wat je springt

Spring niet zomaar van een obstakel. Bouw rustig op en begin niet gelijk met een moeilijk obstakel. Zorg dat je goed opgewarmt bent en dat je weet wat je kan.

Inspecteer de obstakels

Plan je eigen run voordat je vertrekt. Controleer de moeilijkheidsgraad van een lijn. Deze wordt meestal in kleuren aangegeven bovenaan het snowpark. Controleer of de obstakels vrij zijn.

Dring niet voor

Is er een andere wintersporter eerder dan jij? Laat deze dan eerst gaan.

Maak de landingszone vrij

Zorg dat de landingszone vrij is voordat je vertrekt. Zorg er ook voor dat je gelijk de landingszone vrij maakt als je geweest bent. Blijf nooit in de buurt van de landingszone hangen.

Sluit het obstakel af bij een ongeval

Is er een ongeval gebeurd? Zorg dan dat het obstakel wordt afgesloten door een kruis te maken met je stokken of armen.

Draag protectie

Draag altijd een helm, en rugprotectie wordt ook zeer aangeraden.

Respecteer de berg

Gooi je afval netjes ergens in een prullenbak en gooi het niet op de berg.

Blijf aan de kant als je geen gebruik maakt van de obstakels

Maak je geen gebruik van de obstakels? Zorg dan dat je goed aan de zijkant blijft. Ook wanneer je foto’s maakt.
Official partners
Partners
Championship venues