Bijscholingen

De Nederlandse Ski Vereniging organiseert in samenwerking met SnowPros.NL met enige regelmaat bijscholingen voor sneeuwsportleraren. Deze sessies zijn gericht op alle sneeuwsportleraren en worden ook gegeven door iemand die dagelijks met de praktijk bezig is. De bijscholingen zijn online te volgen en ook terug te kijken.

Online bijscholingen terugkijken

Core stability

Niels Stam, bestuurslid van SNOWPROs, en Roderik Sillevis, hoofdskileraar bij Wolfskamer Wintersport, behandelden het belang van ‘core stability’.


Betrokkenheid en ontwikkeling van de senior leraar

Sten Kerklaan, hoofdskileraar bij SkiDiscovery, deelde zijn visie op de betrokkenheid en ontwikkeling van de senior leraar binnen een skischool. Sten werkt al meer dan 20 jaar bij de indoorrolbaan in Den Haag en heeft dus veel ervaring in het begeleiden van een senior leraar. In 40 minuten deelde hij met de kijkers hoe dit aangepaakt wordt bij SkiDiscovery.


Dynamische bochten

Tjeerd Terpstra, met een flinke dosis ervaring bij skitraining.nl, Ski & Snowboardclub De Schans en de Nederlandse Ski Vereniging, neemt je mee in het verloop van de dynamische bocht. Hoe zit dat in elkaar en wat is ervoor nodig?


Spelen is leren

Remon de Kwant, werkzaam bij snowboardtraining.nl en de Nederlandse Ski Vereniging, is te gast. Hij vertelt jullie in deze bijeenkomst meer over het concept: “spelen is leren”. Wat houdt dit precies in en wat is ervoor nodig?


SNOWPROs

SNOWPROs is de Nederlandse Vereniging van Ski- en Sneeuwsportleraren en zet zich in voor de aangesloten sneeuwsportleraren. Daarbij heeft de organisatie de volgende doelen:

  • het behartigen van de belangen van haar leden als sneeuwsportleraren.
  • het bevorderen van de uitwisseling van kennis en ervaring tussen haar leden.
  • het informeren over en het bewaken van ontwikkelingen die voor haar leden belangrijk kunnen zijn.
  • het bevorderen van de technische en methodische vaardigheden van haar leden.

Wil je meer weten over SnowPros.NL? Neem dan een kijkje op hun website.

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden. Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues