SnowFest is terug: NK/BK Park&Pipe 2025 vindt plaats in Prato Nevoso

Na een jaartje afwezigheid staat hét event voor snowboarders en freeskiërs komend seizoen weer op de kalender! SnowFest 2025 vindt plaats van 2 tot en met 8 maart 2025 in het Italiaanse Prato Nevoso en belooft weer net zo tof te worden als vroeger! Dus wil jij lekker boarden of freeskiën met je vrienden, meedoen aan spectaculaire wedstrijden, je skills verbeteren en/of gewoon lekker genieten van een week in de sneeuw? Zet SnowFest dan maar met hoofdletters in je agenda!

NK/BK Park&Pipe

Hoewel het event SnowFest heet en plezier 100% voorop staat, wordt er ook serieus geboard en geskied. Tijdens deze week worden namelijk de nationale titels voor België en Nederland verdeeld op de verschillende Park&Pipe disciplines. In de gebruikelijke wedstrijdcategorieën strijden de deelnemers om die felbegeerde titels. Bovendien is er voor beide geslachten ook een FIS-categorie, waardoor de riders hier dus ook FIS-punten kunnen behalen.

Prato Nevoso: één van de gezelligste gebieden in Italië

Prato Nevoso is misschien niet bij iedereen bekend, het is zeker een populair gebied onder de snowboarders en freeskiërs. Niet alleen is het één van de gezelligste gebieden in Italië, ook worden er jaarlijks Europa Cups georganiseerd. Bovendien is het ook al verschillende keren het toneel geweest van de Italiaanse kampioenschappen Park&Pipe. Een meer dan waardige locatie voor ons SnowFest dus!

Het gebied ligt niet ver van de Middellandse zee. Hierdoor komt er regelmatig een flink pak sneeuw naar beneden én geniet je hier van bijzonder veel zonuren, een prima combinatie kunnen we wel zeggen! Het park van Prato Nevoso is Europa Cup-waardig en is voor alle fans te voet of met de auto te bereiken. Vanaf het zonnige terras van bar-restaurantThe White House kun je de wedstrijden perfect zien en dat zal dan ook de uitvalsbasis zijn voor deze week.

Side events

Zoals een echt SnowFest betaamd, is er naast de wedstrijden van alles te doen en te beleven. We zijn nog bezig met de invulling, maar denk aan de Night Ride, lekker ’s avonds nog een keer shredden, een gezellige BBQ-middag en natuurlijk mooie feestjes op én onderaan de berg.

Dus: blok 2 tot 8 maart 2025 maar alvast in je agenda, dit event wil je echt niet missen! Meer informatie over het programma en andere wedstrijd gerelateerde zaken volgt. Alvast even in de sfeer komen? Check dan hier de recap van SnowFest 2023!

Helaas ligt er geen cross in Prato Nevoso, dus kunnen we tijdens SnowFest 2025 geen NK ski- en snowboardcross doen. Een apart, losstaand NK organiseren in deze disciplines is organisatorisch geen optie, maar we zijn aan het kijken of we dit in samenwerking met andere wintersportbonden en/of -organisatoren wel voor elkaar kunnen krijgen. Meer informatie hierover volgt.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues