Freestyle Tour Finals: NK indoor slopestyle en toffe rail jam om het seizoen af te sluiten


Afgelopen weekend vonden dan echt de laatste Freestyle Tour-wedstrijden van seizoen 2023/2024 plaats. De riders verzamelden zich in SnowWorld Landgraaf om nog twee keer te knallen, zaterdag op het onderdeel slopestyle en zondag op de rails. Bij gebrek aan Nederlandse kampioenschappen in de Alpen dit seizoen, hebben we de nationale titels dit keer over een indoorwedstrijd uitgereikt. Er stond zaterdag dus veel op het spel, niet alleen konden er veel Freestyle Tour-punten gehaald worden, ook de Nederlands kampioenen werden gekroond. Hoe het weekend verliep? Je leest het hier!

Zaterdag: NK indoor slopestyle en Freestyle Tour slopestyle

Zaterdag combineerden we de Freestyle Tour-wedstrijd dus met de nationale kampioenschappen voor Nederland en België. Over één wedstrijden werden zowel de nationale titels uitgereikt, als de Freestyle Tour-prijzen. Met bijna 70 deelnemers was de opkomst groot en stond de jury voor een lastige klus. De riders lieten verschillende toffe tricks zien in de drie runs slopestyle die ze kregen in het nieuwe park van SnowWorld Landgraaf. Daar was het dit jaar mogelijk om een complete slopestyle-run te doen, in plaats van dat we deze moesten opsplitsen in rails en kickers. In sommige categorieën lag het niveau zo dicht bij elkaar, dat de jury lang in overleg moest over wie er de meeste punten moest krijgen. Zo werd het tot de laatste rider spannend wie er met de winst vandoor zou gaan. Het was een mooie eerste wedstrijddag in Landgraaf!

Felicitaties aan de Nederlands kampioenen indoor slopestyle 2024

Iedereen ging natuurlijk tot het uiterste om die nationale titel binnen te halen! Bij deze willen we de nieuwe Nederlands Kampioenen dan ook van harte feliciteren met het behalen van de titel Nederlands kampioen indoor slopestyle 2024: Belize Keijzer (SB Youth Women), Giuliano Rewinkel (FSK Youth Men), Fedde Smith (SB Youth Men), Pim Wiesen (SB Rookie Men), Zoë van Essen (FSK Women), Jamie Koster (FSK Senior Men), Sam van Lieshout (SB Senior Women) en Thom Vogel (SB Senior Men).

Namens Sneeuwsport Vlaanderen en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we ook de winnaars van de Freestyle Tour slopestyle: Belize Keijzer (SB Youth Women), Liam Sampson (FSK Youth Men), Fedde Smith (SB Youth Men), Mika Heymans (SB Rookie Men), Zoë van Essen (FSK Women), Jamie Koster (FSK Senior Men), Sam van Lieshout (SB Senior Women) en Thom Vogel (SB Senior Men).

Zondag: Freestyle Tour-afsluiting met een leuke rail jam

Om het seizoen af te sluiten werd er op zondag een railwedstrijd georganiseerd in een jamformat. Dit hield in dat de riders 20 minuten de tijd kregen om zoveel mogelijk runs te rijden op een aangegeven railsectie. De scores voor de beste vier tricks werden opgeteld en bepaalden de uitslag binnen de categorie, waarvan de top 4 doorging naar de finals. Hier werd gereden in een knock-out systeem: de nummer 1 tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen de nummer 3. Iedereen kreeg twee runs en als de uitslag na twee runs gelijk was, volgde er een beslissende derde run. Hierna werd er in de big final gestreden om de eerste en tweede plek, in de small final ging het om de derde en vierde plek. Het was een tof format dat voor veel enthousiasme zorgde bij de riders. Zo was het een leuke afsluiting van seizoen 2024/2025!

Namens Sneeuwsport Vlaanderen en de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we ook de winnaars van de Freestyle Tour rails: Belize Keijzer (SB Youth Women), Griffin van Essen (FSK Youth Men), Fedde Smith (SB Youth Men), Pim Wiesen (SB Rookie Men), Zoë van Essen (FSK Women), Lenn Schepmans (FSK Senior Men), Sky Remans (SB Senior Women) en Thom Vogel (SB Senior Men).

Felicitaties aan de Freestyle Tour-winnaars

Met de wedstrijden afgelopen weekend in Landgraaf sloten we de Freestyle Tour 2023/2024 af met twee spannende wedstrijden. Hier waren de laatste seriepunten van het seizoen te halen en werd de eindstand van de serie bepaald. Bij deze willen we dan ook namens de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen de winnaars van de Freestyle Tour 2024/2025 van harte feliciteren: Belize Keijzer (SB Youth Women), Liam Sampson (FSK Youth Men), Fedde Smith (SB Youth Men), Pim Wiesen (SB Rookie Men), Margot van Damme (FSK Women), Lenn Schepmans (FSK Senior Men), Sky Remans (SB Senior Women) en Thom Vogel (SB Senior Men).

Op naar seizoen 2024/2025

Na een vol wedstrijdseizoen is het nu tijd voor een welverdiende zomer. Wij gaan ondertussen aan de slag met de kalender voor seizoen 2024/2025. Zodra die bekend is, zullen de wedstrijddata gedeeld worden en op de nationale kalender plaatsen. Voor nu wensen we iedereen een fijne zomer en hopen we jullie volgend jaar weer terug te zien!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues