Freestyle Tour hervat in Terneuzen met uitdagende slopestyle-wedstrijd


Na een korte stop van bijna twee maanden, ging de Freestyle Tour afgelopen weekend weer verder. In SnowWorld Terneuzen vond een slopestyle-wedstrijd plaats in het gloednieuwe park van de sneeuwhal. Hoewel het park voor de nodige uitdaging zorgde, gingen de riders deze vol enthousiasme aan. Dat resulteerde in toffe tricks, waardoor de jury af en toe voor een lastige klus stond. De Freestyle Tour in Terneuzen was de één na laatste van het seizoen, volgende week staan de finals gepland in SnowWorld Landgraaf.

Echte slopestyle-wedstrijd mogelijk in Terneuzen

SnowWorld Terneuzen is een van de weinige indoorhallen waar we een echte slopestyle-wedstrijd kunnen organiseren, oftewel in één run doen de riders hun tricks op twee secties met rails en een sectie met de kicker. Per sectie konden de deelnemers kiezen uit verschillende rails en bij de laatste sectie konden ze kiezen tussen de grote en de kleine kicker. In eerste instantie leek het erop dat het lastig was om voldoende snelheid mee te nemen naar de kicker, maar tijdens de wedstrijd bleek dat weinig problemen op te leveren. Daardoor is besloten inderdaad het slopestyle-format aan te houden, wat een leuke wedstrijd opleverde. Iedereen mocht twee runs maken, waarvan de run met de beste score telde.

Dit belooft veel goeds voor de finals volgende week

Met bijna 60 deelnemers was de opkomst iets minder groot dan vorig jaar, maar het niveau was er zeker niet minder om. De riders namen risico en lieten toffe tricks zien aan de jury. In sommige categorieën zat er slechts een puntje verschil tussen de deelnemers. Als het niveau volgende week ook zo dicht bij elkaar ligt, wordt het nog een spannende afsluiting van het seizoen volgende week!

Felicitaties aan de winnaars

Namens de Nederlandse Ski Vereniging feliciteren we de winnaars van de Freestyle Tour in Terneuzen: Sander Koning (SB-Youth Men), Belize Keijzer (SB-Youth Women), Liam Roverts (FSK-Youth Men), Margot van Damme (FSK-Women), Mika Heymans (SB-Rookie Men), Thom Vogel (SB-Senior Men), Sky Remans (SB-Senior Women) en Jamie Koster (FSK-Senior Men).

De volledige uitslag vind je op data.wintersport.nl.

Op naar de laatste wedstrijden van het seizoen!

Volgend weekend vinden in SnowWorld Landgraaf de laatste Freestyle Tour-wedstrijden van het seizoen plaats. Zaterdag 25 mei staat een slopestyle-wedstrijd gepland, waarbij ook de nationale titels indoor slopestyle worden uitgereikt, en zondag 26 mei wordt het seizoen afgesloten met een rail-wedstrijd. Op naar een mooie afsluiting van winter 2023/2024!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues