Wijzigingen in de dopinglijst 2024


Per 1 januari 2024 treedt de dopinglijst 2024 in werking. De dopinglijst 2024 bevat een aantal wijzigingen ten opzichte van de dopinglijst 2023. De belangrijkste wijziging is dat de stof tramadol aan de lijst is toegevoegd. Sporters die tramadol gebruiken, dienen een dispensatie aan te vragen.

Tramadol en andere wijzigingen

Een uitgebreidere uitleg over tramadol en de overige (kleinere) wijzigingen op de dopinglijst 2024 kun je terug vinden in het webbericht.

Dopingcertificaat

Voor sporters, ouders, paramedische begeleiding en technische staf is het raadzaam en in sommige gevallen verplicht om het bijbehorende dopingcertificaat te behalen. Dat kan met de e-learning van de Dopingautoriteit. Volg die hier: https://elearning.dopingautoriteit.nl/. Het is een kleine inspanning die aanzienlijke gevolgen kan voorkomen en voor iedereen die betrokken is bij wedstrijdsport, vormt het een professionele stap.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues