Sneeuwbaan De Uithof organiseert de kwalificatie en levert de sneeuw voor Rock A Rail


Het freestyle-snowboardevenement Rock A Rail vindt plaats in het hart van Den Haag, op de Grote Markt. Tijdens dit evenement kun je urban/railsnowboarders bekijken midden in de stad. Sneeuwbaan De Uithof is leverancier van de sneeuw. Zij zijn niet alleen gekozen vanwege het bekende regionale karakter, maar ook vanwege de toewijding aan duurzaamheid en het omarmen van de Nederlandse freestyle cultuur.

Rock A Rail keert terug

Na een onderbreking van drie jaar is Rock A Rail trots terug in Den Haag. Dit evenement, dat bekend staat om urban/railsnowboarden, betreft een snowboardvorm waarbij snowboarders (riders) stedelijke elementen gebruiken, zoals trappen, relingen, muren en hekjes. Riders van over de hele wereld kijken uit naar de finale, gepland op een steiger van 37 meter lang, 17 meter breed en meer dan 10 meter hoog, binnen een stedelijke opstelling.

De kwalificatie bij De Uithof

Internationale freestyle skiërs en snowboarders bereiden zich voor op de wedstrijd bij De Uithof. Speciaal voor deze voorbereiding is er op de sneeuwbaan in De Uithof een gelijkwaardige set-up van features geplaatst, zodat de riders optimaal klaargestoomd worden voor de wedstrijd. Op 7 december wordt er nog een wildcard uitgereikt tijdens de kwalificatie voor lokaal talent in De Uithof. Ook zij krijgen de kans om deel te nemen aan de finale op zaterdag 9 december.

Sneeuw van De Uithof naar de Grote Markt

Na de trainingsperiode staat het team van De Uithof voor een flinke klus. De sneeuw van de sneeuwbaan wordt ’s nachts uit de hal gereden om op vrijdag de Haagse Grote Markt wit te krijgen.

Programma

Naast het Rock A Rail evenement kun je nog meer beleven op de Grote Markt in Den Haag. Het programma is als volgt:

  1. Vrijdag 8 december: DownTown StreetSki – freestyleski wedstrijd
  2. Zaterdag 9 december: Rock een rail – freestyle-snowboardwedstrijd
  3. Zondag 10 december: Wintersportdorp - kennismaking met wintersport en freestyle voor kinderen

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues