Zonnige Troll Roll door de Gelderse Vallei

Op zondag 23 april 2023 organiseerde Troll Nordic Sports de zesde editie van de Troll Roll voor de rolskiliefhebbers. De deelnemers konden op deze heerlijke voorjaarsdag kiezen uit routes van 13, 24 of 35 kilometer.

Het was een prachtige dag, al was de wind behoorlijk aanwezig. In deze periode van het jaar staat er normaliter vaak een zuidwestenwind, en dat was tijdens deze editie van de Troll Roll niet anders. Dit betekende dat de deelnemers op de proef werden gesteld met tegenwind op de heenweg. De deelnemers aan de route van 13 kilometer hadden echter geluk, want zij werden met auto’s weggebracht naar hun startpunt. Vanaf daar mochten ze met grotendeels de wind in de rug terug rollen naar de skeelerbaan in Ede. Gelukkig konden de deelnemers genieten van het prachtige landschap van het Binnenveld (natuurgebied tussen Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal), waaronder de Binnenveldse Hooilanden.

De deelnemers aan de langere afstanden moesten dus eerst even flink tegen de wind in, waarbij de route over 35 kilometer ook nog eens over de Grebbeberg ging. Voordat de hongerklop zijn intrede deed, was er een mooie verzorgingspost ingericht met zelfs heerlijke zelfgebakken taarten. Alle deelnemers hebben er even goed kunnen bijtanken voor de laatste 9 km, gelukkig grotendeels ook weer met een heerlijk windje in de rug en volop zon op het gezicht.

Er kwamen 32 mensen naar Ede toe om aan deze editie van de Troll Roll mee te doen.

Troll Nordic Sports

Troll Nordic Sports is dé sportvereniging voor rolskiërs, langlaufers, cross skaters, skikers, biatleten, nordic walkers en liefhebbers van andere noordse sporten in de Gelderse Vallei.

Er worden regelmatig rolski-, cross skate- en nordic walkingtochten georganiseerd en we nemen deel aan toertochten en wedstrijden bij andere verenigingen. In het winterseizoen organiseren we een wekelijkse sneeuwfit. Iedereen sport op haar/zijn eigen niveau en altijd in de buitenlucht.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues