Mooi geldbedrag opgehaald bij Hohsaas 12-uurs challenge van de Mentelity Foundation

Mentelity Games 2023. Beeld: Aimee Kock

De Mentelity Foundation is tien jaar geleden opgericht door paralympische kampioen Bibian Mentel met als doel om kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging in beweging te brengen. Net als hun leeftijdsgenoten verdienen zij het om de beste versie van zichzelf te kunnen worden. Een van de activiteiten die de foundation organiseert zijn de Mentelity Games, een meerdaagse skireis in Saas Grund, waar deelnemers kunnen skiën, snowboarden of zitskiën.

Om de Games te kunnen organiseren is er een challenge bedacht om geld in te zamelen: de Hohsaas 12-uurs Challenge. De teams van drie personen skiën of snowboarden ’s nachts van 0:00 uur tot 12:00 uur in estafettevorm over de pistes van Saas Grund (Zwitserland). De teamleden wisselen elkaar af om samen de nacht te doorstaan.

Afgelopen zaterdag (25 maart) vond deze Hohsaas 12-uurs Challenge plaats en ook dit jaar heeft het weer een mooi bedrag opgeleverd voor de Mentelity Games. 170 deelnemers hebben zich 12 uur lang door een sneeuwstorm geworsteld om ruim 134.000 euro op te halen voor de Mentelity Games.

Mentelity Games vinden nu plaats

De Mentelity Games is hét wintersportevenement voor mensen met een lichamelijke uitdaging en hun vrienden en familie. Tijdens deze vierdaagse ski- en snowboardreis laten de foundation deelnemers zien dat wintersport toegankelijk is voor iedereen en zorgen wij ervoor dat zij van de pistes afkomt.

Tijdens de vier dagen in Zwitserland wordt er een gevarieerd programma aangeboden, met genoeg uitdagingen voor ieder niveau. Deelnemers krijgen iedere dag les en kunnen skiën en snowboarden met paralympische atleten. Ook wordt er een slalom uitgezet en kan iedereen van de schans met behulp van een Big Airbag. Naast de activiteiten in de sneeuw is er ook een programma rondom de lessen. Ze kunnen bijvoorveeld gave prijzen winnen tijdens de bingo-avond, genieten van de après-ski, of als een van de gelukkige mee paragliden of een rondje maken in een hondenslee. Zo zijn de Games een onvergetelijke week voor de deelnemers.

Bij de Mentelity Games wordt gekeken naar de mogelijkheden van mensen, en niet naar hun lichamelijke uitdagingen. De Mentelity Foundation brengt daarom ervaren gehandicapte (pro)sporters, speciaal opgeleide leraren en wintersporters van alle niveaus bij elkaar, zodat iedereen van elkaar kan leren. Plezier staat daarbij voorop. Tijdens de Games laten ze mensen zien waar ze allemaal toe in staat zijn met een lichamelijke uitdaging. De Mentelity Games 2023 worden gehouden momenteel (van dinsdag 28 maart tot en met 31 maart 2023) georganiseerd in Saas-Grund.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues