Nederland goed vertegenwoordigd op het Interski Congres in Levi

Nederlandse delegatie op Interski 2023. Beeld: Dutch Interski Team

Momenteel vindt in Levi het Interski Congres plaats. Vanuit de Nederlandse Vereniging van Sneeuwsportleraren SNOWPROS is Nederland momenteel vertegenwoordigd met een sterk Dutch Interski Team bestaande uit telemarkers, snowboarders en skiërs. Naast het geven en volgen van workshops en lezingen in Levi zal een selectie van dit team hun kwaliteiten presenteren op de Demo Slope van Levi. De helling is ook bekend van de World Cup-wedstrijden die daar jaarlijks plaatsvinden.

Interski is een internationale organisatie van sneeuwsportleraren (overkoepelende organisatie van ISIA, IVSI en IVSS) en organiseert iedere vier jaar een congres met workshops, demo’s en lezingen door landen uit de hele wereld. Ditmaal vindt het congres dus plaats in Levi, Finland.

SNOWPROS is lange tijd bezig geweest met de voorbereidingen voor dit congres. Na een goed bezochte selectiedag in september 2021 is er een multidisciplinaire selectie (ski, snowboard en telemark) gevormd, welke zich met ondersteuning van verschillende sponsoren heeft voorbereid op Levi. Vanaf april 2022 is er met regelmaat getraind door deze selectie. Interski is er echter niet alleen voor de selectie. Alle sneeuwsportleraren die willen deelnemen aan het congres waren van harte welkom om mee te gaan.

Gevarieerd skigebied boven de Poolcirkel

Het skigebied Levi heeft een voor Laplandse begrippen redelijk groot skigebied, waarvan de meeste pistes rood zijn en die liggen bijna allemaal aan de kant van Sirkka (Levi), de hoofdplaats direct bij het skigebied. Het gebied is echter prima geschikt voor beginners. De glooiende skiberg maakt het zelden echt moeilijk. Voor de gevorderde wintersporters is er een klein hoekje met zwarte afdalingen bij de Levi 2000 gondel en er ligt het nodige off-piste terrein. Van diverse zijden kun je met de lift omhoog. In Sirkka (Levi) zelf of bij de andere dalstations die veelal grote parkeerplaatsen hebben en per skibus te bereiken zijn. Kristy ging een aantal jaar geleden voor ons op onderzoek uit.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues