Lisa Bunschoten wereldkampioen dual banked slalom

Archiefbeeld van Lisa Bunschoten na haar wereldtitels in Lillehammer 2022. Beeld: Natasja Vos.

Lisa Bunschoten heeft op woensdag haar wereldtitel dual banked slalom geprolongeerd. Daarmee toont ze wederom dat ze op dit moment simpelweg de beste is, want eerder deze week werd ze ook al wereldkampioen op de snowboardcross. Daarmee prolongeert ze beide wereldtitels van Lillehammer 2022 en komt het totaal aantal wereldtitels op de naam van Bunschoten op zes. Chris Vos mocht ook het podium van de dual banked slalom op, namelijk om een bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Aanvankelijk zouden vandaag alleen de kwalificaties plaatsvinden in het Spaanse La Molina. De strijd om de wereldtitels zou dan plaatsvinden op donderdag. De warme temperaturen noopten de organisatie echter om de strijd om de wereldtitels een dag naar voren te halen en dus mocht Bunschoten al op woensdag juichen.

Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging, is ter plekke in La Molina en spreekt van een ‘vreselijke warmte’. Eerder deze week toonde Chris Vos op z’n Instagram al hoe het water werkelijk van de pistes afstroomde.

Bunschoten herhaalt kunstje van Lillehammer 2022

Lisa Bunschoten prolongeerde afgelopen zaterdag dus ook al haar wereldtitel op de snowboardcross. In La Molina was ze de grote favoriete voor de gouden medaille en deze favorietenrol wist ze helemaal waar te maken. Romy Tschopp won het zilver en Nina Sparks won het brons. Voor Bunschoten was dat haar vijfde wereldtitel. Vorig seizoen werd ze in Lillehammer zowel wereldkampioen op de snowboardcross als op de dual banked slalom. Ook dit jaar weet Bunschoten dus weer die dubbeslag te bewerkstelligen.

Bij de mannen was er ook Nederlandse inbreng op de snowboardcross met Chris Vos en Dean van Kooij. Zij werden respectievelijk achtste en tiende in hun categorie op de snowboardcross. Een dag later, op zondag, hadden beide mannen meer reden tot lachen, want op het teamevent van de snowboardcross bij de mannen wisten de Nederlanders de derde plek te bemachtigen. Ze moesten Italië en de Verenigde Staten voor zich dulden. Vos en Van Kooij komen ook nog in actie op het teamevent van de dual banked slalom, dat op het programma staat voor vrijdag. Er is echter een kans dat dit onderdeel een dag naar voren wordt gehaald en we ze dus morgen (donderdag) alweer in actie zien.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues