Na twee seizoenen afwezigheid organiseert Skiteam Twente weer een NPWB in Enschede


Afgelopen zaterdag maakten ruim 80 wedstrijdskiërs voor het eerst sinds twee jaar weer de verre reis naar Twente. Hier organiseerde Skiteam Twente de NPWB Skiteam Twente op de banen van Skicentrum Moser in Enschede. Er waren mooie winterse weersomstandigheden: droog met een temperatuur net boven nul, dus prima voor een skiwedstrijd. Met een uitdagende slalom zowel door de stubbies als door de lange palen werd het wederom een spannende dag.

Lange skibaan, maar kleine tijdverschillen

De wedstrijddag verliep voorspoedig en de livetiming van Vola werd door de deelnemers en de toeschouwers zeer gewaardeerd. Ondanks de lange baan, waren de tijdsverschillen gemeten over de twee beste manches klein of zelfs nul, met bij de U10-D tweemaal een derde plek. De slalom met stubbies in de ochtend voor de categorie U8, U10 en U12 was mooi maar pittig gestoken. Ook de slalom met lange slalompalen in de middag voor de categorie U12, U14 en Junioren/Senioren/Master (JSM) was uitdagend. Er waren veel enthousiaste reacties vanuit de deelnemers over de baan. Een zeer geslaagde dag dus, met dank aan alle vrijwilligers.

Felicitaties naar de winnaars

Namens Skiteam Twente en de Nederlands Ski Vereniging felicitaties aan de winnaars Myran Hanhart (U8-H), Isabel Hoekstra (U10-D), Jack Dubbelman (U10-H), Lotus Muntjewerf (U12-D), Maximilian Eschgfaller (U12-H), Amber Daatselaar (U14-D), Jop Pilgrim (U14-H), Jara Hulseboom (U16-D), Luka Eschgfaller (U16-H), Nienke Dost (JSM-D), en Ted Sengers (JSM-H).

Voor alle uitslagen kun je terecht op data.wintersport.nl.

Over Skicentrum Moser

De banen van Skicentrum behoren tot langste en uitdagendste van Nederland, en zijn gelegen bij recreatiepark het Rutbeek in het buitengebied van Enschede. De drie banen zijn 100 tot 160 meter lang en bieden het hele jaar door ruimte om te (leren) skiën.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues