Vacature: lid van de Sportraad

De Sportraad is een vaste commissie van de Nederlandse Ski Vereniging, met als doel om de breedtesport voor alle binnen de NSkiV beoefende disciplines te stimuleren. Hiervoor krijgt het bijvoorbeeld jaarlijks een bijdrage van minimaal € 30.000,- uit de algemene middelen van de NSkiV. Een belangrijke taak van de Sportraad is om dit bedrag onder andere via het Sportstimuleringsfonds terecht te laten komen bij de aangesloten organisaties. De commissie is op zoek naar nieuwe leden met veel affiniteit met wintersport.

Competenties

De raad bestaat momenteel uit een voorzitter en drie leden. Mede met het oog op een naderend aftreden van meerdere leden zijn we op zoek naar een kandidaat-leden die aan het volgende profiel voldoen:
● brede oriëntatie op wintersport en samenleving;
● onafhankelijk kunnen beoordelen;
● analytisch, pragmatisch en toekomstgericht mee kunnen denken;
● affiniteit met de georganiseerde wintersport in Nederland.

Expertise en ervaring

De profielen van alle leden samen bestrijken het totale adviesgebied van de raad. Gelet op de huidige samenstelling van de Sportraad zoeken we in het bijzonder kandidaten die vanuit de opdracht van de Sportraad een verbinding kunnen leggen tussen het verenigingsleven en bewegen met één van de volgende onderwerpen:
● vraagstukken rondom sporten met een beperking;
● vraagstukken rondom de snowboardsport;
● juridische vraagstukken;
● vraagstukken rondom wedstrijdzaken.
● opleidingen in Nederland;
● bestuurlijke ervaring.

Randvoorwaarden

De Sportraad vergadert tenminste zesmaal per kalenderjaar. In het wintersportseizoen wordt doorgaans een vergaderfrequentie van zes weken gehanteerd. Een lid van de Sportraad dient zelf ook lid van de Nederlandse Ski Vereniging te zijn. De kosten van het lidmaatschap kunnen gedeclareerd worden bij de NSkiV.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Sportraad en het Sportstimuleringsfonds verwijzen we je graag door naar het ‘Reglement Sportraad’ en het ‘Reglement Sportstimuleringsfonds’. Voor vragen met betrekking tot de Sportraad kan je contact opnemen met Herbert Cool en/of Mark Vermeulen via sport@wintersport.nl.

Sollicitatie

Je gemotiveerde reactie inclusief een cv ontvangen wij graag uiterlijk 12 december per email via sport@wintersport.nl onder vermelding van ‘Sportraad’.

De Sportraad staat voor een inclusieve samenleving. We zijn ervan overtuigd dat we het beste kunnen adviseren als wij een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. We nodigen met klem vrouwelijke kandidaten en kandidaten met affiniteit met het verenigingsleven uit om te solliciteren.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners
Championship venues