Deelnemers RW Molentocht verbazen zich over mooie natuur

Redactie op 27 september 2022

Rolski- en Langlaufvereniging RW Rottemeren organiseert jaarlijks in het derde of vierde weekend van september een toertocht voor rolskiërs en cross-skate met vier afstanden: 15, 25, 40 en 70 kilometer. De tochten gaan langs de Rotte en door natuurgebieden in het Groene Hart. Afgelopen zondag (25 september) is de RW Molentocht voor de elfde achtereenvolgende keer georganiseerd door de rolski- en langlaufvereniging uit Bergschenhoek. Uiteraard kom je onderweg de prachtige Hollandse molens tegen, waaronder de bekende molengang langs de Rotte bij Zevenhuizen.

De startplek was het Nationaal Noors Centrum in Bergschenhoek, het clubgebouw van RW Rottemeren. Na afloop was er zelfgemaakte soep, lekker hapjes en zelfgebakken taarten. Organisator Cor de Groot spreekt van enthousiasme onder de deelnemer aan de tocht: “Ook dit jaar waren er weer louter tevreden deelnemers. Mensen die voor de eerste keer meedoen verbazen zich altijd dat je in Zuid-Holland tochten kan uitzetten in zulke mooie natuurgebieden.”

Bijna overal gingen de routes over fietspaden met goed asfalt en gescheiden van het overige verkeer. De routes waren tevens duidelijk uitgepijld, zodat verkeerd rijden vrijwel onmogelijk was. Opmerkelijk was dat de deelnemers aan de 70 kilometer dit jaar twee regenbuien over zich heen kregen. Dit was in de tien eerdere tien edities nog nooit voorgekomen, want toen vond de Molentocht altijd onder droge omstandigheden plaats. Het drukte de pret echter niet gelukkig.

Gezellige vereniging met veel mogelijkheden

RW Rottemeren is één van de grootste en actiefste verenigingen op het gebied van biatlon, rolski en nordic walking in Nederland. Hun thuisbasis is in het Nationaal Noords Centrum in het recreatiegebied Rottemeren, in Bergschenhoek.

RW-Rottemeren heeft vele leden, van jong tot oud. Behalve op wedstrijdniveau kun je bij hen ook op recreatief niveau sporten. Vanwege het grote aantal leden en de onderlinge verschillen in vaardigheid en snelheid, is er altijd wel iemand te vinden op het eigen niveau.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt.

Wat is langlaufen?

Waar alpineskiërs van een steile helling zo snel mogelijk beneden moeten komen, vindt langlaufen veelal plaats op een vlakkere ondergrond. Om snelheid te maken, gebruikt een langlaufer spieren in heel het lichaam. Met de armspieren zet hij kracht op de skistokken en met de beenspieren probeert hij de ski’s zo goed mogelijk te laten glijden. Aangezien er in Nederland amper sneeuw ligt, wordt er bij ons voornamelijk gedaan aan rolskiën en langlaufen op matten.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners