Wedstrijdseizoen afgetrapt met Indoor Lowland Championships

Afgelopen weekend is wedstrijdseizoen 2022/2023 officieel begonnen met de eerste skiwedstrijden van het seizoen. In SnowWorld Landgraaf vonden op 24 en 25 september de Indoor Lowland Championships plaats. Het waren uitdagende omstandigheden, zeker op de zaterdag, maar het was een goed wedstrijdweekend en belooft een hoop voor het komende seizoen!

Uitdagende wedstrijd op zaterdag

De beste skiërs van de ‘Lowlands’, oftewel België, Denemarken, Groot-Brittannië, Ierland, IJsland, Luxemburg en Nederland, verzamelden zich afgelopen weekend in SnowWorld Landgraaf om in moeilijke omstandigheden de strijd met elkaar aan te gaan. In de categorieën U10 en U12 was het een spannende strijd in de stubbieslalom. Na twee runs mochten uiteindelijk Maureen Bosmans (U10-W, BEL), Thor Calle (U10-M, BEL), Lily Flitton (U12-W, GBR) en Maximilian Eschfaller (U12-M, NED) op het hoogste podium klimmen.

Voor de categorieën U14 en ouder werd een moeilijke slalom op de ijzige piste gestoken. Het waren lastige omstandigheden en het was een flinke uitdaging voor veel atleten. Uiteindelijk ging de overwinning bij de U14 naar Ella Cruysbergs (BEL) en Thijs Prummel (NED) en eindigden in de categorie U16 Anouk van Maren (NED) en George Brown (GBR) als eerste. Van de skiërs in de categorie U18 ging de winst naar Myrthe Jager (NED) en Alexander Penneck (GBR). Maureen Lamber (BEL) en Jurre Jeurissen (NED) wonnen in de categorie U21, bij de Senioren stond William Lindfors (LUX) bovenaan en Berend Jan Beugel (NED) won bij de Masters.

Spannende strijd op zondag

Na coachoverleg op zaterdagavond werd besloten om zondag drie slaloms te steken: een voor U10-U12, een voor U14-U16 en een voor U18-MAS. Dankzij het harde werk van de pistecrew en aanwezige nationale en internationale coaches lukte het om de piste goed te houden en werd het een spannende wedstrijd met weinig uitvallers. Zondag wonnen Anna Chan (GBR) en Lion Keppens (BEL) in de categorie U10. Lily Flitton (GBR) en Maximilian Eschfaller (NED) wonnen voor de tweede keer op rij in de U12. Bij de U14 stond Alice Bond (GBR) op het hoogste podium en ook Thijn Prummel (NED) won zijn tweede medaille van het weekend. In de categorie U16 won wederom Anouk van Maren (NED) bij de dames en stond Laurens Kalf (NED) bij de heren bovenaan. De winst in de U18 ging naar Naya van Puyvelde (BEL) en Ioannis Bouas (BEL) en in de U21 naar Kristiane Roer Madsen (DEN) en voor de tweede keer naar Jurre Jeurrissen (NED). Geertje Derksen (NED) en Rutger de Iongh (NED) sloten als Masters het lijstje met winnaars af.

Nations Cup

Behalve de medailles werden er nog meer prijzen uitgereikt. Namelijk de felbegeerde Nations Cup. Iedere skiër die finishte kon punten verdienen voor zijn of haar land. Het land met de meeste punten ontving uiteindelijk de grote landenprijs. Als derde eindigde Groot-Brittannië, de skiërs van België hadden genoeg punten gehaald voor een tweede plek en uiteindelijk ging de grote beker naar de Nederlandse skiërs.

Alle foto’s vind je op pers.wintersport.nl.

Vragen?

Wil jij meer weten over het komende seizoen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie. Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met de afdeling wedstrijdzaken via events@wintersport.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!