NSkiV.nl: dé website gericht op alle wintersportactiviteiten op Nederlandse bodem

Redactie op 19 september 2022

Onlangs heeft de Nederlandse Ski Vereniging de nieuwe website NSkiV.nl gelanceerd. Deze nieuwe website bevat alle benodigde informatie voor de wintersportliefhebbers die actief zijn of willen zijn binnen de Nederlandse wintersport.

Ben je op zoek naar een wintersportorganisatie bij jou in de buurt of naar een geschikte opleiding tot wintersportleraar? Of heb jij de droom om ooit net als Niek van der Velden, Melissa Peperkamp, Maarten Meiners, Glenn de Blois, Michelle Dekker te schitteren op de Olympische Spelen? Of wil jij het voorbeeld van Niels de Langen, Jeroen Kampschreur, Barbara van Bergen en Floris Meijer volgen op de Paralympische Spelen? Jouw mogelijke topsportcarrière begint in Nederland! In alle gevallen helpt NSkiV.nl je op weg om jezelf te ontwikkelen binnen de Nederlandse wintersport.

Herbert Cool, hoofd sportontwikkeling NSkiV: “Dit is goed nieuws voor iedereen die actief is in de georganiseerde wintersport in Nederland: van wedstrijdskiër tot langlaufvereniging en van snowboardleraar tot de scholier op zoek naar ons spreekbeurtpakket. Dankzij nskiv.nl kunnen we veel en gedetailleerde informatie vanuit de sportbond overzichtelijk naar de juiste doelgroepen brengen. Bijkomend voordeel is dat we de 3,5 miljoen jaarlijkse bezoekers op wintersport.nl nu makkelijker kunnen overhalen om al in Nederland met wintersport te beginnen!”

Volg een opleiding van de Nederlandse Ski Vereniging

Bij de Nederlandse Ski Vereniging kan je verschillende opleidingen tot skileraar, snowboardleraar, langlaufleraar, leraar aangepast en trainer/coach volgen! Al deze opleidingen voldoen aan de Kwalificatie Structuur Sport (KSS 2017) en zijn door NOC*NSF erkend.
Ook bieden we opleidingen tot Technisch Official/Technisch Gedelegeerde en bijscholingen aan. Op deze pagina zie je het complete overzicht van onze opleidingen en bijscholingen. In welke sneeuwsportdiscipline ga jij jezelf ontwikkelen? Ontdek het snel op NSkiV.nl/opleidingen.

Ontdek wintersport bij jou in de buurt

Bij wintersporten denk je al snel aan de Alpen, maar wist je dat je ook bij jou in de buurt prima kunt wintersporten? Door het hele land zijn verschillende organisaties te vinden waar je het hele jaar door terecht kunt voor het nodige wintersportplezier. Met onze zoekmachine ‘Wintersport in de buurt’ vind je eenvoudig de wintersportlocaties bij jou in de buurt.

Ontwikkel jezelf binnen de wedstrijd- en topsport

Wedstrijdskiën, -snowboarden en langlaufen kan behalve in de bergen ook uitstekend binnen onze eigen landsgrenzen. De Nederlandse Ski Vereniging en diverse clubs, teams en verenigingen organiseren elk winterseizoen wekelijks wintersportwedstrijden. Deelnemers variëren van beginnende, jeugdige sporters, tot ervaren atleten die trainen om nationaal en internationaal de top te halen. Wil je deelnemen? Je ontdekt hoe op NSkiV.nl/wedstrijdsport. Klaar voor de volgende stap? De Nederlandse Ski Vereniging ondersteunt talenten en topatleten op hun weg naar de top. Wie we ondersteunen en hoe we dat doen, vind je op NSkiV.nl/topsport.

Kinderplatform en mascotte Moes de Eland

Op ons kinderplatform kom je meer te weten over welke verschillende wintersporten er allemaal zijn, hoe je kan wintersporten in Nederland en zelfs hoe jij een topsporter kan worden! Ook worden er ieder jaar evenementen en wedstrijden georganiseerd waaraan je kan meedoen. Wist je dat je zelfs wintersport op school kan beleven? Moes de Eland helpt de Nederlandse Ski Vereniging om jullie alles over wintersport te leren. Kijk snel eens op NSkiV.nl/kids.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van de Nederlandse Ski Vereniging? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Official partners
Partners